Vaalea juustoglögikakku
Hiukan erilainen glögikakku, jossa käytetään päällä vaaleaa glögiä.
Maku oli erinomainen ja tätä oli kiva myös koristella.
VAALEA JUUSTOGLÖGIKAKKU (12 palaa)
Ainekset
200g piparkakkuja
100g voita
Täyte
2rs(à 180 g) maustamatonta tuorejuustoa
2dl kuohukermaa
150g valkoista leivontasuklaata
1dl tomusokeria
2tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
2rkl vaaleaa glögiä
Kiille
4dl vaaleaa glögiä
4 liivatelehteä
Koristeluun
valkosuklaata, irtokarkkeja, valkosuklaarusinoita, kuivattuja omenarenkaita, manteleita
Valmistus
yli 60 min
Jauha piparit monitoimikoneessa hienoksi. Voit myös murskata piparkakut pakastepussissa kaulimella.
Sulata voi ja sekoita siihen piparimuru. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 22 cm) reunan ja pohjan väliin. Painele keksimuru tiiviisti vuoan pohjalle. Siirrä pohja jääkaappiin odottamaan.
Notkista tuorejuustot. Vatkaa kerma vaahdoksi. Paloittele valkosuklaa ja sulata se miedolla teholla (350 w) mikroaaltouunissa. Yhdistä kermavaahto ja tuorejuustot ja kääntele lopuksi joukkoon valkosuklaasula. Mausta seos sokereilla.
Liota täytteeseen tulevia liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Kuumenna glögi kattilassa ja nosta pois liedeltä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois. Liuota liivatteet kuumaan glögiin. Anna liivateseoksen jäähtyä hetki. Sekoita se täytteeseen ohuena nauhana. Levitä täyte pohjalle ja tasoita pinta. Nosta juustokakku jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.
Liota kiillettä varten liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Mittaa 1 dl glögiä kattilaan. Kuumenna se kiehuvaksi ja nosta kattila pois liedeltä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen neste pois ja liuota liivatteet kuumaan nesteeseen. Lisää liivateseokseen loppu glögi. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi ja valuta se varovasti valkosuklaamoussen päälle.
Peitä kakku ja nosta se jääkaappiin hyytymään 4-5 tunniksi tai yön yli.
Koristele glögijuustokakku rouhitulla valkosuklaalla, valkosuklaamakeisilla, omenarenkailla ja manteleilla.
Kommentit
Lähetä kommentti