Kylmäsavulohitahna ja saaristolaisleivät

Joulun odotukseen kuuluu meillä glögivieraat.
Vuonna 2015 glögimenun runkona oli "pientä suolaista naposteltavaa".

Tässä ohje aivan ihanaan ja helppoon kylmäsavulohitahnaan, jota tarjosimme saaristolaisleipien kanssa. Ohje toimii oikein hyvin myös kesän juhlissa.



Ohje:
Noin 12 viipaletta saaristolaisleipää

Päälle:
200g kylmäsavulohta
1/2 punasipuli
1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
50 g maustamatonta jogurttia
1/2 dl tuoretta tilliä
1/2 tl sitruunapippuria
2 rkl sitruunamehua

Koristeluun:
kurkkusuikaleita
tilliä tai muita yrttejä


Valmistus:
Leikkaa saaristolaisleivästä ohuita viipaleita.
Ota muotilla haluamasi mallisia leipiä.
Paahda leipiä halutessasi rapeaksi uunissa.

Tee täyte:
Hienonna kylmäsavulohi. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita tuorejuuston sekaan jogurtti, lohi, sipuli, tilli, pippuri ja sitruunamehu.

Lusikoit täyte jokaiselle leivälle. Koristele kurkkusuikaleilla ja tuoreilla yrteillä.

Minä painoin viipaleita isohkolla sydämenmallisella piparimuotilla.
Samoin kun lusikoin täytteen päälle hyödynsin muottia = täyte jäi kauniisti leivän päälle eikä valunut reunoille.



Kommentit

Suositut tekstit