Kylmäsavulohitahna ja saaristolaisleivät
Joulun odotukseen kuuluu meillä glögivieraat.
1/2 tl sitruunapippuria
2 rkl sitruunamehua
tilliä tai muita yrttejä
Valmistus:
Leikkaa saaristolaisleivästä ohuita viipaleita.
Ota muotilla haluamasi mallisia leipiä.
Tee täyte:
Hienonna kylmäsavulohi. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita tuorejuuston sekaan jogurtti, lohi, sipuli, tilli, pippuri ja sitruunamehu.
Lusikoit täyte jokaiselle leivälle. Koristele kurkkusuikaleilla ja tuoreilla yrteillä.
Minä painoin viipaleita isohkolla sydämenmallisella piparimuotilla.
Samoin kun lusikoin täytteen päälle hyödynsin muottia = täyte jäi kauniisti leivän päälle eikä valunut reunoille.
Vuonna 2015 glögimenun runkona oli "pientä suolaista naposteltavaa".
Tässä ohje aivan ihanaan ja helppoon kylmäsavulohitahnaan, jota tarjosimme saaristolaisleipien kanssa. Ohje toimii oikein hyvin myös kesän juhlissa.
Ohje:
Noin 12 viipaletta saaristolaisleipää
Päälle:
200g kylmäsavulohta
1/2 punasipuli
1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
50 g maustamatonta jogurttia
1/2 dl tuoretta tilliä1/2 tl sitruunapippuria
2 rkl sitruunamehua
Koristeluun:
kurkkusuikaleitatilliä tai muita yrttejä
Valmistus:
Leikkaa saaristolaisleivästä ohuita viipaleita.
Ota muotilla haluamasi mallisia leipiä.
Paahda leipiä halutessasi rapeaksi uunissa.
Tee täyte:
Hienonna kylmäsavulohi. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita tuorejuuston sekaan jogurtti, lohi, sipuli, tilli, pippuri ja sitruunamehu.
Lusikoit täyte jokaiselle leivälle. Koristele kurkkusuikaleilla ja tuoreilla yrteillä.
Minä painoin viipaleita isohkolla sydämenmallisella piparimuotilla.
Samoin kun lusikoin täytteen päälle hyödynsin muottia = täyte jäi kauniisti leivän päälle eikä valunut reunoille.
Kommentit
Lähetä kommentti