Porokakku
Joulun odotukseen kuuluu glögivieraat. Vuonna 2015 meidän glögimenun runkona oli "pientä suolaista".
Löytämäni ohje Porokakusta oli aivan täydellinen. Suosittelen lämpimästi.
Kakun voit tehdä hyvissä ajoin. Tein pohjan ja täytteen tiistaina. Keskiviikkona lisäsin päällisen ja vieraat tulivat torstaina. Todella helppoa ja herkullista!
POROKAKKU
Pohja:
250 g ruisvuokaleipäviipaleita
3/4 dl maitoa
Täyte:
4 liivatelehteä
200 g kylmäsavuporosiivuja
2 maustekurkkua
15 cm:n pala purjoa
2 1/2 dl kevytvispiä
200 g chilituorejuustoa
200 g valkosipulituorejuustoa
1/2 dl vettä
Kiille:
3 liivatelehteä
3 dl vihannes- tai tomaattimehua
Pinnalle:
herneenversoja
Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla niin, että halkaiset leivinpaperin ja asetat sen keskeltä hiukan päällekkäin. Reunat tulevat vuoan yli. Kun siirrät kakun tarjoilualustalle saat näin helposti leivinpaperin suikaleet pois.
Voit kietaista myös vuoan sisäpinnan suojaksi leivinpaperisuikaleita tai ostaa (esim. Confetti) ko tarkoitukseen tarkoitettua muovista suikaletta. Helppo käyttää ja täytteen ulkoreunasta tulee tasaisen kaunis.
Peitä vuoan pohja ruisviipaleilla. Leikkasin jokaisesta viipaleesta kovat reunat pois. On helpompi muotoilla ja täyttää pohja viipaleilla. Kostuta viipaleet maidolla.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Olen huomannut, että brändistä riippuen liivatteiden pehmenemisaika vaihtelee todella paljon.
Leikkaa porosiivut ja maustekurkut pieniksi kuutioiksi ja hienonna purjo. Mitä pienemmäksi sitä parempi. Halutessa voit myös silputa täytteen ainekset tehosekoittimessa. Ole varovainen purjon kanssa, että siitä ei tule kitkerää.
Vaahdota (kevyt)vispi. Sekoita joukkoon tuorejuustot, kylmäsavuporo, maustekurkku ja purjo.
Kuumenna vesi kiehuvaksi. Sulata liivatteet hyvin joukkoon. Sekoita vesi-liivateseos täytteen sekaan. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta.
Anna hyytyä jääkaapissa ainakin kolmisen tuntia. Minulla hyytyi yhden vuorokauden.
Päällisen teko:
Käytä kylmää mehua, näin saat kiilteen jäähtymään nopeammin.
Laita kiilteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna 1/2 dl mehua kiehuvaksi ja sulata liivatteet joukkoon. Yhdistä lopun kylmän mehun kanssa. Anna hetki jäähtyä ja kaada vuokaan.
3 kpl liivatetta ja mehumäärä oli sopiva tähän kakkuun. Päällisestä tuli juuri sopivan paksu ja hyytyi hyvin. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia. Minulla oli vuorokauden hyytymässä.
Irrota kakku irtopohjavuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Katso ohjeen kohtaa numero yksi ja hyödynnä leikkaamasi leivinpaperit.
Koristele herneenversoilla.
Ja tässä kuva valmiista kakusta:
Löytämäni ohje Porokakusta oli aivan täydellinen. Suosittelen lämpimästi.
Kakun voit tehdä hyvissä ajoin. Tein pohjan ja täytteen tiistaina. Keskiviikkona lisäsin päällisen ja vieraat tulivat torstaina. Todella helppoa ja herkullista!
POROKAKKU
Pohja:
250 g ruisvuokaleipäviipaleita
3/4 dl maitoa
Täyte:
4 liivatelehteä
200 g kylmäsavuporosiivuja
2 maustekurkkua
15 cm:n pala purjoa
2 1/2 dl kevytvispiä
200 g chilituorejuustoa
200 g valkosipulituorejuustoa
1/2 dl vettä
Kiille:
3 liivatelehteä
3 dl vihannes- tai tomaattimehua
Pinnalle:
herneenversoja
Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla niin, että halkaiset leivinpaperin ja asetat sen keskeltä hiukan päällekkäin. Reunat tulevat vuoan yli. Kun siirrät kakun tarjoilualustalle saat näin helposti leivinpaperin suikaleet pois.
Voit kietaista myös vuoan sisäpinnan suojaksi leivinpaperisuikaleita tai ostaa (esim. Confetti) ko tarkoitukseen tarkoitettua muovista suikaletta. Helppo käyttää ja täytteen ulkoreunasta tulee tasaisen kaunis.
Peitä vuoan pohja ruisviipaleilla. Leikkasin jokaisesta viipaleesta kovat reunat pois. On helpompi muotoilla ja täyttää pohja viipaleilla. Kostuta viipaleet maidolla.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Olen huomannut, että brändistä riippuen liivatteiden pehmenemisaika vaihtelee todella paljon.
Leikkaa porosiivut ja maustekurkut pieniksi kuutioiksi ja hienonna purjo. Mitä pienemmäksi sitä parempi. Halutessa voit myös silputa täytteen ainekset tehosekoittimessa. Ole varovainen purjon kanssa, että siitä ei tule kitkerää.
Vaahdota (kevyt)vispi. Sekoita joukkoon tuorejuustot, kylmäsavuporo, maustekurkku ja purjo.
Kuumenna vesi kiehuvaksi. Sulata liivatteet hyvin joukkoon. Sekoita vesi-liivateseos täytteen sekaan. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta.
Anna hyytyä jääkaapissa ainakin kolmisen tuntia. Minulla hyytyi yhden vuorokauden.
Päällisen teko:
Käytä kylmää mehua, näin saat kiilteen jäähtymään nopeammin.
Laita kiilteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna 1/2 dl mehua kiehuvaksi ja sulata liivatteet joukkoon. Yhdistä lopun kylmän mehun kanssa. Anna hetki jäähtyä ja kaada vuokaan.
3 kpl liivatetta ja mehumäärä oli sopiva tähän kakkuun. Päällisestä tuli juuri sopivan paksu ja hyytyi hyvin. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia. Minulla oli vuorokauden hyytymässä.
Irrota kakku irtopohjavuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Katso ohjeen kohtaa numero yksi ja hyödynnä leikkaamasi leivinpaperit.
Koristele herneenversoilla.
Ja tässä kuva valmiista kakusta:
Kommentit
Lähetä kommentti