Glögitarjoiluun Puolukka-suolakinuskijuustokakku


Perinteisillä glögikutsuilla tuli taas tarjottua erilaisia herkkuja. Yksi ehdoton suosikki oli
Puolukka-suolakinuski juustokakku. Ohjeen löysin hellan ja viinilasin välissä @blogspot.com sivustolta.



Puolukka-suolakinuskijuustokakku

Pohja
140 g Digestive-keksejä tai gluteenittomia suolakeksejä
50 g voita

Täyte
300 g tuorejuustoa
200 g vaniljarahkaa
1/2 dl sokeria
1 1/2 dl puolukoita
2 dl kuohukermaa
1/2 dl puolukkamehua
4 kpl liivatetta

Kinuskikiille
2 dl kuohukermaa
1 1/2 dl fariinisokeria
1/2 tl sormisuolaa
2 kpl liivatetta


Lisäksi
puolukoita (koristeluun)
(rosmariinia)

Valmista ensin pohja. Murskaa keksit hienoksi, sulata voi ja sekoita keskenään. Pingota 20-senttisen irtopohjavuoan pohjalle ja reunalle leivinpaperi. Painele pohjan päälle keksi-voiseos tasaisesti. Laita kylmään odottamaan.
Laita täytteen liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
Sekoita keskenään huoneenlämpöinen tuorejuusto, rahka ja sokeri. Sekoita sauvasekoittimella puolukat joukkoon, jätä osa puolukoista sivuun. Vatkaa kuohukerma kuohkeaksi, kääntele joukkoon. Lopuksi sekoita joukkoon loput puolukat.
Mittaa puolukkamehu kulhoon, kuumenna kattilassa kiehuvaksi.
Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sekoita yksi kerrallaan kuuman nesteen joukkoon, sekoita vispilällä. Kaada hieman jäähtynyt liivateneste täytteen joukkoon ohuena nauhana samalla sekoittaen.
Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa n. 2 tuntia tai yön yli.

Valmista kinuskikiille.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Mittaa kattilaan kerma ja fariinisokeri, kuumenna kiehuvaksi ja keitä n. 2 minuuttia. Sekoita joukkoon suola. Purista liivatelehdistä mehu, sekoita joukkoon.
Anna kinuskin jäähtyä kädenlämpöiseksi ja kaada hyytyneen kakun päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vielä vähintään 2 tuntia. Koristele puolukoilla.

Itse tehty suolakinuski on taivaallista :). Suosittelen!


Kommentit

Suositut tekstit