Jouluinen tiikerikakku
Tiikerikakku on meidän perheen perinnekakku. Teen sen aina Valion ohjeella johon tulee kermaviiliä.
Jouluinen versio löytyi Valion sivuilta ja tein ohjeella kaksi pientä kakkua (1 l vuoka).
Koska alla oleva ohje on 1,8 litran vuokaan, niin olisi pitänyt hiukan lisätä aineksia.
JOULUINEN TIIKERIKAKKU
AINEKSET (25 viipaletta)
200 g Valio voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl Valio maitoa
1 dl luumumarmeladia
1 tl piparkakkumaustetta
OHJE
Voitele ja korppujauhota 1,8 litran torvivuoka.
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen, vatkaa hyvin.
Yhdistä kuivat aineet piparkakkumaustetta lukuun ottamatta. Siivilöi kakkutaikinaan vuorotellen kuivien aineiden seosta ja lisää välillä maitoa.
Ota 1/4 kakkutaikinaa erilleen. Sekoita siihen luumumarmeladi ja piparkakkumauste.
Kaada puolet vaaleasta kakkutaikinasta vuokaan. Lusikoi väliin luumuista taikinaa. Lisää päälle loppu vaalea taikina.
Pistele haarukalla taikinan keskeltä. Näin tiikerin raidat muodostuvat.
Paista 175 asteessa 50 - 60 min tai kunnes kakku on kypsä.
Kumoa hiukan jäähtyneenä.
Kommentit
Lähetä kommentti