Butter chicken

 Butter chicken / 4 annosta

Ohje kopioitu Yhteishyvästä

Ainekset

530 g (1 rs) broilerin fileepihvejä (maustamaton)
3 rkl voita
1 kpl sipuli
3 kpl valkosipulinkynttä
2 rkl tomaattipyreetä
2 tl garam masalaa
1 tl kurkumaa
0.5 rkl inkivääriä hienonnettuna
500 g (1 tlk) paseerattua tomaattia
0.75 tl suolaa
1 tl sokeria
2 dl (1 tlk) ruokakermaa 15 %

(¼ tl chilijauhetta)


Valmistus

  1. Kuutioi broileri ja ruskista voissa (1 rkl) paistokasarissa. Siirrä lautaselle odottamaan.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit voissa (2 rkl). Lisää tomaattipyree, garam masala, kurkuma ja inkivääri. Paista käännellen noin minuutti. Lisää paseerattu tomaatti, suola ja sokeri. Kuumenna. Lisää broilerit ja hauduta kastiketta noin 10 minuuttia, kunnes broileri on kypsää.
  3. Rouhi pähkinät ja paahda pannulla. Hienonna korianteri.
  4. Sekoita kerma kastikkeeseen. Mausta halutessasi chilillä. Ripottele pähkinät ja korianteri pinnalle. Tarjoa riisin kanssa.
Butter Chickenin kanssa söimme valmista Naan-leipää 


Kommentit

Suositut tekstit