GLÖGIMENU; PUUROBAARI

Glögeillä oli tarjolla puurobaari ja tietysti jouluisia herkkuja


Puurobaarin menu
Tropiikin kookosriisipuuro

Perinteinen riisipuuro
Kotimaisia pakastemarjoja
Kuivattuja karpaloita
Tuoreita pensasmustikoita
Kuivattua puolukkarouhetta
Auringonkukan siemeniä
Inkivääri-päärynähilloke
Kanelia ja sokeria
Luumukiisseli
Mustikkakiisseli
Vadelmakiisseli

KOOKOSRIISIPUURO

8 dl vettä
2 dl puuroriisiä
400 ml (1 prk) kookosmaitoa
1/2 tl suolaa
manteli, halutessasi

Keitä riisipuuro. Mittaa vesi ja riisi paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä 20 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää kookosmaito ja keitä vielä 15 minuuttia. Mausta suolalla ja lisää manteli halutessasi

Puuron kanssa voit tarjoilla esim. itsetehtyä hedelmäkeittoa:

Kuori ja paloittele klementiinit ja päärynät. Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet koputtelemalla kuorta lusikalla kulhon päällä.

2 kpl punaista päärynää
2 kpl klementiiniä
1 kpl granaattiomena
6 dl appelsiinimehua
1 kpl kanelitanko
(1 dl kookoshiutaleita)
2 rkl sokeria
1 dl kylmää vettä
1 rkl perunajauhoja

Keitä appelsiinimehua ja kanelitankoa kattilassa 5 minuuttia. Lisää kookoshiutaleet ja sokeri. Poista kanelitanko. Yhdistä vesi ja perunajauhot pienessä kulhossa. Kaada seos mehuun ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos pulpahtaa. Ota kattila liedeltä. Lisää hedelmät ja anna jäähtyä

Vinkki: Tuorehedelmäkeitto maistuu myös ilman kookosta

Lisukkeiksi sopivat myös
tuoreet hedelmät paloiteltuina tai soseutettuina,
sulatetut kotimaiset pakastemarjat,
siemenet,
hillot ja kiisselit. Laita lisukkeet erilaisiin kulhoihin, kokoa ne rennosti puurokattilan ympärille ja koristele kattaus jouluisilla oksilla ja kukilla

Laita tarjolle myös
pensasmustikoita,
kuivattuja karpaloita,
pähkinöitä, kanelia, sokeria ja
vaahterasiirappia.

Inkivääri-päärynähilloke

1 kg (6-8 kpl) päärynöitä
2 1/2 dl hillosokeria
0,5 dl vettä tai päärynämehua
1-2 rkl inkivääriä raastettuna
1/2 rkl limen mehua

Kuori päärynät ja poista siemenkodat. Kuutio hedelmät ja laita ne kattilaan.
Lisää hillosokeri, vesi, inkivääri ja limen mehu.
Kiehauta ja keitä hiljalleen 10 min välillä sekoittaen.
Kuori vaahto pois hillokkeen pinnalta.
Purkita hilloke kuumana puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Säilytä viileässä.

Ohje on melko isolle annokselle ja tein siitä 1/2, josta tuli juuri sopivasti reilu yksi lasipurkillinen hilloketta. En myöskään käyttänyt tuoretta inkivääriä vaan maustetta.
Hilloke sopii erinomaisesti tarjottavaksi myös juustojen kanssa.

Hillokkeen ohje löytyi Yhteishyvästä.

Kommentit

Suositut tekstit