PIPARJUUSTOKAKKU


 


Piparjuustokakku

Alkuperäinen ohje on halkaisijaltaan 20 cm vuoalle, mutta koska minun vuoka on 24 cm halkaisija on muokannut ohjeen sen mukaisesti.
Lisäksi en mistään löytänyt ohjeessa mainittua rahkaa, joten ostin luumurahkaa ja maustoin sitä Baileys liköörillä ja tilkalla kahvia :). 
Tein kakkua uudestaan vuonna 2021 ja kaupasta löytyi ohjeessa mainittu rahka. Oli jälleen erinomaista.

Pohja
225 g piparkakkuja
75 g voita sulatettuna

Täyte
6 liivatetta
4,5 dl kuohukermaa
1 kanelitanko
7 kokonaista neilikkaa
1/4 jauhettua inkivääriä
1,5 rasiaa Viola vanilja tuorejuustoa
2,5 purkkia Valio maustettua rahkaa Irish cream & coffee
0,75 dl sokeria

Päälle:
3 rkl kaakaojauhetta ja 0,7 tl kanelia

Pohja:
Hienonna piparkakut ja yhdistä voisulan kanssa.
Laita halkaistu leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin.
Painele 2/3 pipariseoksesta vuoanpohjalle. Käytä loput täytteeseen.

Täyte:
Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
Keitä 2 dl kermaa ja mausteita kattilassa hiljalleen noin 8 min. Poista kanelitanko ja neilikat.
Lisää kermaan tuorejuusto, kiehauta.
Nosta kattila liedeltä, lisää liivatteet ja sekoita tasaiseksi. Sekoita joukkoon rahka.
Vaahdota loppu kerma ja sokeri. Sekoita tuorejuusto-rahkaseos vaahdon joukkoon.

Kaada puolet täytteestä vuokaan. Ripottele piparimurua päälle jättäen reunat (n. 2 cm) ilman.
Valuta loppu täyte vuokaan reunoilta alkaen. Tasoita.
Hyydytä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

Irrota kakku vuoasta. Asettele päälle paksureunaisia piparkakkumuotteja ja siivilöi pinta kaakaojauhe-kaneliseoksella. Kun olet siirtänyt kakun tarjoiluastiaan, vedät puolikkaat leivinpaperit pois alta.

Kommentit

Suositut tekstit