Savuporo-kantarellikeitto ja valkosipuli bruchetat
Teemme joka kesä kantarellikeittoa, mutta ohjetta ei ole tullut kirjoitettua ylös.
Tässä yksi versio, jossa mukana Koskenlaskija savuporo sulatejuustoa. Ohje taitaa olla Valion sivuilta, mutta olen sitä muokannut hiukan.
Keitto on takuuvarma ja helppo tehdä. Suosittelen.
Keiton lisäksi on todella helppo ja nopea resepti valkosipuli bruchetoista.
SAVUPORO-KANTARELLIKEITTO KOSKENLASKIJASTA
250 g savuporo-Koskenlaskijaa
8 dl vettä
Reilu 2 dl kantarelleja ryöpättynä
2 dl ruokakermaa
1 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
1 tl mustapippuria myllystä
0,5 dl tuoretta persiljaa
savupororouhetta
Leikkaa Koskenlaskija nokareiksi. Laita juustonokareet ja vesi teflonkattilaan, keitä kunnes juusto sulaa kokonaan.
Lisää tässä vaiheessa ryöpätyt kantarellit. Noin reilu 2 dl antaa jo hyvän maun.
Vispaa ruokakerma ja vehnäjauhot paakuttomaksi suurukseksi, kaada sitten kattilaan koko ajan muovivispilällä sekoittaen. Anna kiehahtaa, jotta keitto suurustuu. Sekoita joukkoon suola, pippuri ja hienoksi silputtu persilja, tarkista maku. Annostele lautasille ja ripottele päälle savupororouhe.
Suosittelen ehdottomasti savuporon makuista Koskenlaskijaa ja päälle vielä muruja, mutta jos haluaa pelkän sienikeiton, niin voi käyttää kantarelli-Koskenlaskijaa ja jättää savupororouheen pois.
VALKOSIPULI BRUCHETAT
Lämmitä uuni n. 200 asteeseen (kesällä voit hyvin käyttää myös grilliä).
Leikkaa patonkia tai muuta vaaleaa leipää siivuiksi ja paahda uunissa ritilän päällä joitakin minuutteja, kunnes leipä on molemmilta puolilta rapeaa.
Halkaise valkosipulinkynsi leveyssuunnassa kahtia ja hankaa valkosipulin leikkauspinnalla leipiä. Sipaise päälle esim. pullasudilla hieman ekstraneitsytoliiviöljyä.
Leipä on hyvää näinkin, mutta voit myös halutessasi rapsauttaa päälle hieman suolaa ja mustapippuria.
Tässä yksi versio, jossa mukana Koskenlaskija savuporo sulatejuustoa. Ohje taitaa olla Valion sivuilta, mutta olen sitä muokannut hiukan.
Keitto on takuuvarma ja helppo tehdä. Suosittelen.
Keiton lisäksi on todella helppo ja nopea resepti valkosipuli bruchetoista.
SAVUPORO-KANTARELLIKEITTO KOSKENLASKIJASTA
250 g savuporo-Koskenlaskijaa
8 dl vettä
Reilu 2 dl kantarelleja ryöpättynä
2 dl ruokakermaa
1 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
1 tl mustapippuria myllystä
0,5 dl tuoretta persiljaa
savupororouhetta
Leikkaa Koskenlaskija nokareiksi. Laita juustonokareet ja vesi teflonkattilaan, keitä kunnes juusto sulaa kokonaan.
Lisää tässä vaiheessa ryöpätyt kantarellit. Noin reilu 2 dl antaa jo hyvän maun.
Vispaa ruokakerma ja vehnäjauhot paakuttomaksi suurukseksi, kaada sitten kattilaan koko ajan muovivispilällä sekoittaen. Anna kiehahtaa, jotta keitto suurustuu. Sekoita joukkoon suola, pippuri ja hienoksi silputtu persilja, tarkista maku. Annostele lautasille ja ripottele päälle savupororouhe.
Suosittelen ehdottomasti savuporon makuista Koskenlaskijaa ja päälle vielä muruja, mutta jos haluaa pelkän sienikeiton, niin voi käyttää kantarelli-Koskenlaskijaa ja jättää savupororouheen pois.
VALKOSIPULI BRUCHETAT
Lämmitä uuni n. 200 asteeseen (kesällä voit hyvin käyttää myös grilliä).
Leikkaa patonkia tai muuta vaaleaa leipää siivuiksi ja paahda uunissa ritilän päällä joitakin minuutteja, kunnes leipä on molemmilta puolilta rapeaa.
Halkaise valkosipulinkynsi leveyssuunnassa kahtia ja hankaa valkosipulin leikkauspinnalla leipiä. Sipaise päälle esim. pullasudilla hieman ekstraneitsytoliiviöljyä.
Leipä on hyvää näinkin, mutta voit myös halutessasi rapsauttaa päälle hieman suolaa ja mustapippuria.
Kommentit
Lähetä kommentti