Kynttilöitä, teetä ja kesäkurpitsasuklaakakkua

 
 
Ihanaa! Syksyn hämäryys on saapunut iltoihin, vaikka päivät ovat vielä lämpimät.
Puutarhan sato myös valmistuu ja jälleen kerran kesäkurpitsoja on yli tarpeen.
En vain osaa tehdä niistä mitään lisäkeruokia yms. Lähes ainut mihin käytän kesäkurpitsaa on leipominen. Kaivoin kätköistä tämän aivan ihanan ja helpon kesäkurpitsasuklaakakkuohjeen:
 
Helppo Kesäkurpistasuklaakakku
4 dl sokeria
2 kananmunaa
5 dl kesäkurpitsaraastetta
6 dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
1 1/2 dl kaakaojauhetta
2 dl rypsi- tai oliiviöljyä
 
1. Sekoita kuivat aineet hyvin keskenään
2. Mittaa sokeri, kananmunat, kesäkurpitsaraaste, rypsiöljy
ja kuivat aineet kulhoon ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi.
Käytä ensin hiljaisempaa tehoa sillä taikina on paksua.
Voita laittaa ainekset myös yleiskoneen kulhoon ja sekoitaa tasaiseksi.
Ensin 3 minuuttia hitaalla ja lopuksi hetki nopealla teholla.
3. Voitele tavallinen kakkuvuoka tai irtopohjavuoka (halkaisija 24 cm).
Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa
kunnes kakku on kypsä ja irtoaa reunoista.
 
Minä poistin ensin kesäkurpitsasta kuoren, koska meillä ollaan tarkkoja, että kuori ei saa näkyä taikinassa. Olen nähnyt ohjeita, joissa niemenomaan sanotaan, että kuori säästetään mukaan. Lisäksi minulla oli niin iso kesäkurpitsa, että siemenet oli kasvanut todella isoiksi. Otin niitäkin vähän pois ennen raastamista.
En muista, että olisin koskaan tehnyt tätä rypsiöljyyn, mutta nyt olin laiska ja vain lorautin sen sekaan. Toimii tämäkin vaikka ei ole voilla leivottu.
Käytin tällä kertaa kahta pientä kuivakakkuvuokaa. Toinen on helppo pakastaa ja toinen syödä heti.
Paistoin uunissa noin 40 minuuttia. Kannattaa koittaa tikulla, että kakku on varmasti kypsä. Taikina on hyvin kostea  ja sen kyspyminen ottaa oman aikana.
 
Maku paranee vain vanhetessaan!
Herkuttelemaan!
 

 
 

 

Kommentit

Suositut tekstit