Grillattu karamellibroileri
Näin sateisena kesänä ei grillin vieressä seisoskelu houkuttele ja perjantaina tarjosimme vieraille pitkälti sisätiloissa tehtävän menun:
Aluruuaksi takuuvarma kanttarellikeitto sovuporolla höystettynä ja valkosipuli bruchetat.
Pääruan kanssa olikin sitten miettiminen. Punaista lihaa emme halunneet tällä kertaa tarjota.
Päädyin Kulinaarin blogista bongaamaani grillattuun karamellibroileriin, jonka ohje alla.
Sen lisukkeeksi valitsin Glorian Ruona&Viini-lehdestä Halloumi-vadelmasalaattia ja nuudeli-mangosalaattia. Nuudeli-mangosalaatin ohje myös Kulinaarin blogista.
Jälkiruuaksi oli Arlan ohjeella tyttären tekemään Vadelma-pannacotta piirakkaa.
GRILLATTU KARAMELLIBROILERI
Kastiketta keitin huomattavasti pidemmän aikaan kun en ymmärtänyt, että se alkoi muuttua siirappimaiseksi hiukan jäähtyessään.
Broilerit olivat todella ihanan meheviä. Paistoin ne pannulla, en grillissä.
Rintapalat olivat todella isot ja viipaloin ne valiimiiksi siivuiksi ja kaadoin päälle vielä kastiketta ja koristeeksi liemen sattumia.
Aluruuaksi takuuvarma kanttarellikeitto sovuporolla höystettynä ja valkosipuli bruchetat.
Pääruan kanssa olikin sitten miettiminen. Punaista lihaa emme halunneet tällä kertaa tarjota.
Päädyin Kulinaarin blogista bongaamaani grillattuun karamellibroileriin, jonka ohje alla.
Sen lisukkeeksi valitsin Glorian Ruona&Viini-lehdestä Halloumi-vadelmasalaattia ja nuudeli-mangosalaattia. Nuudeli-mangosalaatin ohje myös Kulinaarin blogista.
Jälkiruuaksi oli Arlan ohjeella tyttären tekemään Vadelma-pannacotta piirakkaa.
GRILLATTU KARAMELLIBROILERI
(4 annosta)
n. 1 kg luullista broilerin rintaleikettä (naturel)
1,5 l liha-, kasvis- tai kanalientä
3rkl punaista thai-currytahnaa
Karamellikastike:
2,5 dl broilerin haudutuslientä siivilöitynä
2,5 dl ruokosokeria
1 dl vettä
3/4 dl valkoviinietikkaa
5 tähtianista
1 sitruunaruoho viipaloituna
1 punainen chili hienonnettuna
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
1 tl suolaa
Kuumenna uuni 125 asteeseen. Nosta broilerin rintaleikkeet korkeareunaiseen uunivuokaan, johon ne mahtuvat vierekkäin. Valmista liha- tai kasvisliemi ja sekoita siihen chilitahna. Kaada lientä vuokaan sen verran, että broilerit peittyvät. Kypsennä uunissa kolme tuntia muutaman kerran kääntäen leikkeitä kypsymisen aikana.
Kastiketta varten mittaa aineet kasariin. Keitä seosta kohtalaisella lämmöllä 25-30 minuuttia, kunnes seos muuttuu siirappimaiseksi.
Poista broilereista luu ja halutessasi nahka. Sivele karamellikastiketta leikkeiden pintaan ja grillaa pintaan kaunis väri.
Lopun kastikkeen voit tarjoilla pöydässä mausteena.
Kastiketta keitin huomattavasti pidemmän aikaan kun en ymmärtänyt, että se alkoi muuttua siirappimaiseksi hiukan jäähtyessään.
Broilerit olivat todella ihanan meheviä. Paistoin ne pannulla, en grillissä.
Rintapalat olivat todella isot ja viipaloin ne valiimiiksi siivuiksi ja kaadoin päälle vielä kastiketta ja koristeeksi liemen sattumia.
Kommentit
Lähetä kommentti