Juhannushalko = lakritsilla raidoitettu kääretorttu



Bongasin tämän ohjeen 2015 kesäkuun Gloriasta.
Helppo toteuttaa, hauskan näköinen ja oikein maistuva.
Muokkasin kääretortun ohjetta niin, että osa jauhoista oli vehnäjauhoja.
Alkuperäisessä ohjeessa kaikki jauhoista oli perunajauhoja.
 
Kääretorttu pohja:
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1/2 dl perunajauhoja
1  dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhoja
 
Täyte:
2 dl vispikermaa
1/2 tomusokeria
1 l marjoja (mansikoita tuoreita + pakastemustikoita)
1/2 dl turkinpippurirouhetta

Kuorrutus:
400 g mascarponejuustoa (käytimme puolet)
1 rkl lakritsikastiketta (meillä puolet suklaakastiketta)
2 tl turkinpippurirouhetta


Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja varovasti sekoittaen vaahdon joukkkoon.
Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja levitä tasaiseksi seokseksi.
Paista 225 astetta / 8 minuuttia.
Kumoa torttulevy sokeroidulle leivinpaperiarkille ja irrota paistopaperi kääretortun pinnasta.
Anna jäähtyä.
 
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se tomusokerilla. Putsaa ja paloittele mansikat.
Levitä kerma kääretorttulevyn päälle. Ripottele pinnalle marjat (ja turkinpippurirouhe).
Rullaa tiukaksi rullaksi ja nosta sauma alaspäin tarjoiluvadille.
 
Kuorruta torttu levittämällä mascarpone sen pintaan.
Koristele koivun rungon näköiseksi pursottamalla pintaan kastiketta suoraan purkista tai pursotinpussilla ohuiksi viiruiksi ja ripottele hieman turkinpippurirouhetta.

Koska meillä osa ei tykkää lakritsista, niin puolet oli lakritsia ja puolet suklaakastiketta.
Koristele sitruunamelissan lehdillä.
 
Todella maistuva oli lopputulos!
 

 






Kommentit

Suositut tekstit