Grillatut porsaan/karitsan ribsit

Alla ohje grillattujen porsaan/karitsan ribseille.
Barbecue - kastikkeen ohjeen löydät tästä blogista.

Ribsien valmistus aloitetaan keittämällä ne. Grillissä ribseihin annetaan tulla vain kaunis pinta.
Ribsit voi keittää jo edellisenä iltana joko kattilassa tai jos niitä on paljon, uunissa uunipellille lisätyssä vedessä.

GRILLIRIPSIT /PORSAS

Ainekset
1.5 kg porsaanribsejä eli kylkiluita
 vettä
3  sipulia
1  kokonainen valkosipuli
1 rkl suolaa
kourallinen kokonaisia musta- ja valkopippureita
2  laakerinlehteä

Valmistusohje

1. Keitä luut edellisenä päivänä. Leikkaa kylkiluurivi sellaisiin kappaleisiin,
 että saat ne mahtumaan kattilaan. Voit kypsentää luut myös uunissa vuossa keittämällä.
 Mittaa päälle vettä sen verran, että luut peittyvät. Lisää mausteet
 ja keitä kattilassa tai uunissa kannella tai foliolla peitettynä kypsäksi,
 noin 2 tuntia.
2. Paahda ribsejä grillissä ja sivele maustekastike loppuvaiheessa pintaan.

 

GRILLIRIPSIT/KARITSA
 
Karitsan ribsit ovat niin paljon pienempiä, että niiden keittämiseen voi varata noin 45 minuttia.
Juhannuksen 2015 tarjosimme myös karitsan etuselkää ja sen käsittelimme samalla lailla keittämällä kuin ribsit. Samat mausteet käy lampaalle kuin yllä. Lisäksi rosmariin oksia.
 
Karitsan ribseja voit grillatessa joko sivellä BBQ-kastikkeella tai halutessa erillisellä grillauskastikkeella:

2 osaa hunajaa
1 osa HB-kastiketta
1 osa balsamicoa
loraus soijakastiketta

 
 

Kommentit

Suositut tekstit