Grillatut porsaan/karitsan ribsit
Alla ohje grillattujen porsaan/karitsan ribseille.
Barbecue - kastikkeen ohjeen löydät tästä blogista.
Ribsien valmistus aloitetaan keittämällä ne. Grillissä ribseihin annetaan tulla vain kaunis pinta.
Ribsit voi keittää jo edellisenä iltana joko kattilassa tai jos niitä on paljon, uunissa uunipellille lisätyssä vedessä.
Barbecue - kastikkeen ohjeen löydät tästä blogista.
Ribsien valmistus aloitetaan keittämällä ne. Grillissä ribseihin annetaan tulla vain kaunis pinta.
Ribsit voi keittää jo edellisenä iltana joko kattilassa tai jos niitä on paljon, uunissa uunipellille lisätyssä vedessä.
GRILLIRIPSIT /PORSAS
Ainekset
1.5 kg porsaanribsejä eli kylkiluita
vettä
3 sipulia
1 kokonainen valkosipuli
1 rkl suolaa
kourallinen kokonaisia musta- ja valkopippureita
2 laakerinlehteä
Ainekset
1.5 kg porsaanribsejä eli kylkiluita
vettä
3 sipulia
1 kokonainen valkosipuli
1 rkl suolaa
kourallinen kokonaisia musta- ja valkopippureita
2 laakerinlehteä
Valmistusohje
1. Keitä luut edellisenä päivänä. Leikkaa kylkiluurivi sellaisiin kappaleisiin,
että saat ne mahtumaan kattilaan. Voit kypsentää luut myös uunissa vuossa keittämällä.
Mittaa päälle vettä sen verran, että luut peittyvät. Lisää mausteet
ja keitä kattilassa tai uunissa kannella tai foliolla peitettynä kypsäksi,
noin 2 tuntia.
2. Paahda ribsejä grillissä ja sivele maustekastike loppuvaiheessa pintaan.
GRILLIRIPSIT/KARITSA
1. Keitä luut edellisenä päivänä. Leikkaa kylkiluurivi sellaisiin kappaleisiin,
että saat ne mahtumaan kattilaan. Voit kypsentää luut myös uunissa vuossa keittämällä.
Mittaa päälle vettä sen verran, että luut peittyvät. Lisää mausteet
ja keitä kattilassa tai uunissa kannella tai foliolla peitettynä kypsäksi,
noin 2 tuntia.
2. Paahda ribsejä grillissä ja sivele maustekastike loppuvaiheessa pintaan.
GRILLIRIPSIT/KARITSA
Karitsan ribsit ovat niin paljon pienempiä, että niiden keittämiseen voi varata noin 45 minuttia.
Juhannuksen 2015 tarjosimme myös karitsan etuselkää ja sen käsittelimme samalla lailla keittämällä kuin ribsit. Samat mausteet käy lampaalle kuin yllä. Lisäksi rosmariin oksia.
Juhannuksen 2015 tarjosimme myös karitsan etuselkää ja sen käsittelimme samalla lailla keittämällä kuin ribsit. Samat mausteet käy lampaalle kuin yllä. Lisäksi rosmariin oksia.
Karitsan ribseja voit grillatessa joko sivellä BBQ-kastikkeella tai halutessa erillisellä grillauskastikkeella:
2 osaa hunajaa
1 osa HB-kastiketta
1 osa balsamicoa
loraus soijakastiketta
2 osaa hunajaa
1 osa HB-kastiketta
1 osa balsamicoa
loraus soijakastiketta
Kommentit
Lähetä kommentti