BBQ-kastike possulle/lampaalle

Tämä BBQ-kastike sopii ribseille, nyhtöpossulle, lampaalle ja mihin tahansa sitä keksii käyttää. Takuuvarma - onnistuu aina. Teen usein tupla-annoksen ja pakastan osan.
Kiitos tästä kuuluu ystävälleni Marikalle :)
 
Ainekset
 
5-6 dl coca colaa
1 dl ketsuppia
1 limen mehu
3 rkl ruokosokeria
4 rkl punaviinietikkaa
1-2 sipulia
Worchester-kastiketta loraus
Tabascoa loraus
Soijakastiketta loraus
6 valkosipulin kynttä
Savusuolaa - tai suolaa
Mustapippuria
1 prk tomaattipyrettä
1 kuivattu pieni chili tai chilijauhetta
 
 
Valmistus
Silppua sipuli, valkosipuli ja kuivattu chili. Säädä chilin määrää omalle maulle sopivaksi. Laita kaikki ainekset kattilaan, keittele maltillisella lämmöllä ainakin runsas tunti.
Itse olen keittänyt jopa 3 tuntia välillä sekoitellen. Idea on että, kastike alkaa tiivistymään ja sipuli hajoaa itsestään. Jos on kovin kiire, voit soseuttaa tasaiseksi sauvasekoittimella.
 
Jos grillaat ribsejä, sivele grillausvaiheessa kastiketta lihalle.

Jos tarjosta nyhtöpossua/-lammasta sekoita nyhdetyn lihan joukkoon maun mukaan.
Samoin nostele sekaan myös hiukan lihan haudutuslientä.
Nyhtöliha vielä noin 30-45 min uuniin 175 asteeseen.
 

Lisäksi kannattaa ottaa kastiketta erikseen pöytään astiaan tarjottavaksi, jokainen voi itse säädellä lihan makua oman makunsa mukaan.
 
 

Kommentit

Suositut tekstit