Vegaaninen tiikerikakku
Joulun ja muidenkin pyhien juhliin kuuluu meillä tiikerikakku.
Olin aiemmin tehnyt Valion ohjeella jouluisen version tiikerikakusta, mutta se ei vetänyt vertoja alkuperäiselle reseptille jolla teen yleensä tiikerikakun.
Tällä kertaa päätin koittaa vegaanista versiota. Tämäkin on Valion ohjeella, jotka ovat testattuja ja niitä on siksi helppo aina koittaa.
Ainekset, 2 pientä kakkua.
- Kasvatin alkuperäistä reseptiä, joka on tehty yhteen 2 litran vuokaan.
Kursiivilla on alkuperäisen ohjeen ainekst
Ainekset:
Vaalea taikina:
4,4 dl / (3 1/2) sokeria
338 g (3,75 dl) / (270 g (3 dl)) maidotonta margariinia
3,1 dl / (2 1/2 dl) Valio Oddlygood Barista kaurajuomaa
6,9 dl / (51/2 dl) vehnäjauhoja
2 1/2 tl / (2 tl) leivinjauhetta
2 1/2 tl / (2 tl) vaniljasokeria
0,9 tl (3/4 tl) suolaa
Tumma taikina
2/3 dl (1/2 dl) kaakaojauhetta
2 1/2 rkl (2 rkl) Valio Oddlygood Barista kaurajuomaa
Valmistus:
Vatkaa sokeri ja margariini (mittaa desimitalla tai vaa'alla) vaaleaksi vaahdoksi.
Lisää kaurajuoma ja sekoita.
Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola kulhossa. Lisää taikinaan.
Ota 1/3 taikinasta (n. 400 g) tummaa taikinaa varten ja lisää siihen kaakaojauhe ja kaurajuoma.
Voitele ja jauhota 2 l:n torvivuoka. Levitä puolet vaaleasta taikinasta pohjalle.
Levitä tumma taikina vaalean taikinan päälle. Lusikoi loput vaaleasta taikinasta päällimmäiseksi.
Upota taikinaan haarukka ja nostele taikinaa tehdäksesi siihen raitoja.
Paista uunin keskiosassa 170 asteessa 45 min, kunnes puutikulla kokeiltaessa siihen ei tartu märkää taikinaa.
Kommentit
Lähetä kommentti