Vegaaninen mamman marjapiiras ja omenapiirakka
Vegaanista leivontakokeiluja.
Leivontaa helpottaa huomattavasti se, että kaupasta saa ostettua valmiina vegaanisen piirakkapohjan.
Kymppi-murotaikinapohja on täysin vegaaninen ja toimii erinomaisesti makeissa leivonnaisissa.
Piirakka I:
Ensimmäisen marjapiiraan tein pakastemustikoista ja vadelmista.
Kermaviilin sijaan käytin Planti sour dream:ia ja koska tähän ei tule kananmunaa, joka notkistaa kermaviiliä, niin lisäsin hiukan Alpro Turkish Style jogurttia.
Tein sekä normi kermaviili/jogurtti täytteellä, että vegaaniversiolla mamman marjapiiraan. Ulkonäöllisesti eikä maullisesti ollut mitään eroa, eli vegeversio on aivan yhtä hyvä :).
Lisäksi myös ripaus vaniljasokeria.
Piirakka II:
Toiseen piiraaseen käytin samaa pohjaa ja Juustoportin vegaanista kaurakevi sour oat:ia, joka on ihan kermaviilin oloista. Tällä kertaa en käyttänyt marjoja vaan hapokkaita talviomenia.
Omenien päälle kanelia, sokeria ja vaniljaa.
Omenaversiossa, jossa oli Juustoportin sour oat, täyte näyttää hiukan vetiseltä ja ulkonäkö selvästi kärsi vegeversiossa. Maku oli ihan ok, ehkä hiukan kaura maistuu läpi, joka ei ole toivottavaa.

Kommentit
Lähetä kommentti