Blinit - tammikuun himoruoka
Kun joulusta ja jouluruuista on päästy, niin iskee Blinihimo.
Blinejä voi tehdä pitkällä kaavalla, vähän lyhyemmällä tai jos Blinitarjoamiset on työpäivän jälkeen, ostamalla ne valmiina. Täytteet ehtii hyvin tehdä edellisenä iltana valmiiksi, jolloin ne maustuvat hyvin.
Tammikuun blini-illan alkuruuaksi sopii hyvin etanapannu tai vaikkapa kevyt myskikurpitsakeitto.
Blinejä voi tarjota myös makeilla täytteillä. Testasimme muutamia.
Blinit: Vuosi 2023 Prisman palvelutiskiltä / Herkku Blini - tuotenimi
Täytteet (5 annosta):
Kylmäsavulohimousse (valmis) tai itse tehty
Mätitäyte
Porotäyte
Kasvistäyte
(Katkaraputäyte)
Lisäksi:
4 -6 kpl maustekurkut
120 g smetana
1 kpl punasipuli
35 g kapriksia
3 rkl tilliä
Hunajaa
Mätitäyte:
100 g kirjolohenmätiä (pakaste)´
1 kpl pieni sipuli`
120 g (1 prk) smetanaa
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
Hienonna puolikas punasipuli.
Vatkaa puolitoista desilitraa kuohukermaa pehmeäksi vaahdoksi, lisää 150 grammaa piparjuurituorejuustoa ja vatkaa tasaiseksi sähkövatkaimella.
Lisää lohi, sipuli ja puoli desilitraa hienonnettua tilliä.
Mausta kylmäsavulohimousse kahdella ruokalusikallisella sitruunamehua, 1/4 teelusikallisella mustapippuria ja tarvittaessa suolalla.
1/2 dl aurinkokuivattuja tomaattisuikaleita
1/2 punasipuli
1/2 dl basilikaa
ripaus mustapippuria
1 tlk (150 g) ranskankerma - kasvisvaihtoehto jos on
Katkaraputäyte ei ollut kovinkaan hyvä. Ei jatkoon.
Marjoja (karpalo, herukka, puolukka, vadelma)
Huijarin kinuskikastike
1 prk smetana
1,5 dl fariinisokeria
Sekoita smetana ja fariinisokeri keskenään.
Nosta kastike tekeytymään jääkappiin noin tunniksi. Sekoittele muutaman kerran tekeytymisen aikana.
Kommentit
Lähetä kommentti