Vegaaninen täytekakku


                                              

Vegaanisen leivonnan myötä tuli tarve tehdä myös vegaaninen täytekakku.

Katsoin ohjeita netistä ja pohjan teko vaikutti hyvin yksinkertaiselta. Ainekset vain sekoitettiin ja vältettiin liikaa vaivaamista. Omenaviinietikan käyttö toi pohjaan kuohkeutta, joka siitä puuttuu verrattuna normi kakkupohjaan.

Käytin 20 cm halkaisijan rengasvuokaa ja tein kaksi pohjaa, jotta sain tarpeeksi korkean kakun.

Ohje on kopioitu kotiliesi.fi nettisivuilta.

Vegaaninen kakkupohja:

4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
2 dl kaurajuomaa, käytin Elovena
100 g maidotonta margariinia sulatettuna
- 1 pohjaan käytin Pirkka juoksevaa kasviöljyvalmistetta
- 2 pohjaan käytin Sunnuntai laktoositonta margariinia
1 rkl omenaviinietikkaa

20 cm rengasvuoka
- voitele maidottomalla margariinilla
- korppujauhota

Valmistus:
1. Uuni 175 astetta

2. Ohjeessa ohjeistettiin pingottamaan leivinpaperi vuoan pohjalle.
- En huomannut tällaista tehdä ja hyvin toimi :)

3. Voitele ja korppujauhota rengasvuoka

4. Sekoita keskenään kuivat aineet

5. Lisää joukkoon kaurajuoma, sulatettu margariini ja omenaviinietikka

6. Sekoita taikina, mutta älä vaivaa liikaa, ettei taikina sitkisty

7. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alaosassa 175 astetta noin 35 min.
Kokeilen kakun kypsyyttä coctail-tikulla kakun keskeltä. Kakku on kypsä kun taikina ei tartu tikkuun.
Minulla paistoaika oli hiukan pidempi kuin 35 min.

8. Anna kakkupohjan jäähtyä vuoassa 10 min.

9. Kumoa sitten kakkupohja ritilän päälle jäähtymään.

Tässä paistovalmispohja Pirkka juoksevalla margariinilla:



Ja tässä Sunnuntai-margariinilla. Rakenteessa ei juuri eroa:


Lopputulos: Ihan ok, mutta olisi hyvä, jos pohjista saisi vielä kuohkeammat.
Täytteenä banaania, mansikoita ja vadelmia tuomaan kirpeyttä. 
Tarkoitus oli käyttää välissä Aito kauravaniljakastiketta ja päällä Aito kauravispiä.
Kauravaniljakastike ei vaahtoutunut ollenkaan, joten sitä en voinut käyttää.


Tässä kuva lopputuloksesta. Aito kauravispi ei maistu juuri millekään, joten jos sitä käyttää kerman korvikkeena, saa maustaa vaniljalla ja sokerilla reilusti. Maustoin hiukan liian vähän.






Kommentit

Suositut tekstit