Jouluinen kriikunahillo
Ystävien puut ovat tänä syksynä notkunut kriikunoista ja minäkin sain niistä osani.
Kriikunoita tulee niin paljon, jotta niitä ei mitenkään pysty tuoreena syömään loppuun.
Kaivoin netistä ideoita ja päätin koittaa hillon tekoa. Onneksi tein! Hillon teko kriikunoista vaatii kärsivällisyyttä, jos ei ole kunnollista siivilää, enkä ehtinyt sellaista hankkia. Kriikunahillo on ihanan kirpeää ja hienoa makua täydentää kaneli ja tähtianis.
Maku on niin mahtava, että kannattaa nähdä vaiva.
Tein kaksi satsia, ensin pienemmän kun halusin testata maun. Oheinen ohje on 1,2 kilolle.
Valmistus:
1, 2 kg kriikunoita
- huuhtele kriikunat
Kaada huuhdellut kriikunat kattilaan ja lisää n. 2 dl vettä.
Lisää 1 -2 kanelitankoa ja 2 tähtianista.
Kriikunoista ei tarvitse ottaa siemenkiviä pois.
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja keitä kriikunat pehmeäksi välillä sekoittaen
Seos on valmista kun kriikunat ovat soseutuneet täysin ja kivet irronneet.
Siivilöi seos. Paras olisi sen verran harva siivilä että massa valuisi helposti läpi ja kivet, mausteet ja kuoret jäävät siivilään.
En ole sellaista vielä ehtinyt hankkia, joten olen painellut massaa siivilän läpi ja kun siitä ei meinaa tulla mitään, noukkinut kivet pois, jolloin massan saa helpommin siivilän läpi.
Kuumenna sose hitaasti kiehuvaksi hillosokerin kanssa ja keitä noin 15 minuuttia.
Sekoita ja kuori pinnalta vaahto pois.
Purkita hillo puhtaisiin lasipurkkeihin ja säilytä viileässä.
Hillon on taivaallisen hyvää esimerkiksi brie-juuston kanssa!
Kommentit
Lähetä kommentti