Kiitospäivän juhlat ystävien kanssa
Meillä on ollut Halloween-juhlia noin 15 vuoden ajan ja tänä vuonna ne jäi väliin. Sen sijaan tapasimme vanhalla Halloween-porukalla Kiitospäivänä. Mikä olisikaan ollut parempi ajankohta tavata ystäviä - pitkistä ystävyyssuhteista saa olla erityisen kiitollinen.
Kiitospäivän menu oli helppo ja valmistuu nopeasti etukäteen. Mukana oli vanhoja, jo hyviksi todettuja ohjeita, ja muutamia uusia tuttavuuksia.
Suolaista:
Kanapastasalaatti
Hedelmäinen viikuna-juustosalaatti
Maalahden limppu + sienisalaatti + rosepippuri
Patonkia
Makeaa:
Muita herkkuja
Kanapastasalaatti (ohje k-ruoka)
4-5 henkeä
1rs (450 g) Pirkka hunajamarinoituja broilerin fileesuikaleita
1rkl öljyä
200g(n. 6 dl) Pirkka farfallepastaa
1ps(200 g) Pirkka suippopaprikoita
1(175 g) hapan omena (esim. Granny Smith)
1/2rs(à 500 g) Pirkka vihreitä viinirypäleitä
2prk(à 200 g) Pirkka turkkilaista jogurttia
1rkl currya
n. 1tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 pss (65 g) luomurucolaa
Valmistus
Ota broilerit huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistamista. Paista broilerisuikaleet kypsiksi öljyssä paistinpannulla. Anna jäähtyä.
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Huuhtele pasta kylmällä vedellä ja valuta se siivilässä.
Kuutioi paprikat ja (kuorittu) omena. Halkaise viinirypäleet. Mausta jogurtti currylla, suolalla ja pippurilla.
Sekoita salaatin ainekset rucolaa lukuunottamatta keskenään. Anna salaatin tekeytyä jääkaapissa ennen tarjoamista. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa. Sekoita rucola salaatin joukkoon juuri ennen tarjoamista.
Salaattia saa maustaa reilusti currylla ja suolalla, jotta ei jää pliisuksi.
Hedelmäinen viikuna-juustosalaatti
Ainekset
n. 10 annosta
1ruukku Pirkka jääsalaattia
1ruukku rucolaa
1/2(n. 200 g) kurkkua
1(n. 200 g) omena (esim. Royal Gala)
1/2rs(à 500 g) tummia viinirypäleitä
1pkt(200 g) Pirkka briejuustoa
1ps(200 g) Pirkka pehmeitä viikunoita
Kastike
3rkl öljyä
2rkl valkoista balsamiviinietikkaa
1rkl sinappia
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
Lisäksi: Pirkka crostineja
Valmistus
Revi salaatit vadille. Halkaise kurkku pitkittäin ja viipaloi se. Lohko tai kuutioi omena. Puolita viinirypäleet. Asettele kasvikset vadille.
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada salaatin joukkoon.
Paloittele juusto, lohko viikunat ja lisää ne salaatin päälle. Tarjoa lisäksi halutessasi crostineja.
Kokemukseni mukaan kuivatut Pirkka viikunat on ehdottomasti parhaita.
Kommentit
Lähetä kommentti