Pääsiäinen Pitkäperjantain menu 2016

Pitkäperjantai alkoi maittavalla brunchilla perheen ja tyttären ystävän kesken.
Tarjolla oli englantilaisesta aamiaisesta aina amerikkalaisiin pannukakkuihin ja terveelliseen kreikkalaiseen jogurttiin ja hedelmien kera. Vähän kaikille siis kaikkea.


Pitkäperjantaina meillä aina etsitään suklaamunia. Tiedän, että oikea päivä olisi ensimmäinen pääsiäispäivä, mutta meillä pitkäperjantai aloittaa pääsiäisen vieton ja myös herkuttelun.


Pitkäperjantain päivällismenu koostui Manteli-Limettiahvenista ja perunamuusista ja  maittavasta salaatista. Vähän kevyempää siis kaiken herkuttelun jälkeen. Tarkoitus oli tehdä jälkiruuaksi Mango-mousse, mutta se jäi toiseen kertaan. Testasin sitä edellisenä viikonloppuna ja ohje löytyy tästä blogista.


Manteli-Limettiahvenet


300 g ahvenfileitä (pakaste, esim. Pirkka)
1/2 dl limetinmehua
3/4 tl suolaa


Kuorrutus:
30 g pehmeää voita
75 g mantelirouhetta
1-2 tl limetinkuorta raastettuna
3 rkl tuoretta tilliä silputtuna
1/4 tl suolaa


Sulata pakastefileet noin 1 tunti tai hitaasti jääkaapissa. Valuta ahvenet ja taputtele ne talouspaperilla.

Levitä ahvenfileet uunivuokaan. Mausta ahvenet limetinmehulla ja suolalla.

Sekoita pehmeä voi, mantelirouhe, limetinkuoriraaste, tilli ja suola keskenään. Levitä kuorrutus kalafileiden päälle.
Paista 210-asteisessa uunissa noin 18 minuuttia. Tarkista fileiden kypsyys ja jatka kypsennystä tarvittaessa.
Tarjoa ahvenet kalaliemessä keitetyn fenkolin ja perunamuusin kanssa.





Kommentit

Suositut tekstit