Pääsiäinen Lankalauantain menu 2016
Pääsiäisenä nähdään ystäviä ja syödään hyvin. Tänä vuonna lankalauantain menu tukeutui perinteisesti karitsaan.
Alla ohjeet alkuruualle. Parsasalsan ohje löytyy tästä blogista. Karitsan ohje on yhdistelmä eri ohjeista ja siitä ei ole tarkkaa ohjetta saatavilla. Karitsa marinoitiin ensin yön yli valkosipuli-punaviini-yrtti marinaadissa ja haudutettiin Crock-potissa noin kuusi tuntia.
Keitä punajuuret kuorineen puolikypsiksi. Ne saavat olla napakoita, mutta haarukan pitää upota puoliväliin. Jäähdytä punajuuria hetki kylmässä ja kuori ne. Höylää punajuurista ohuita viipaleita esim. juustohöylällä. Laita viipaleet kannelliseen rasiaan.
Sekoita marinadin ainekset kulhossa ja kaada punajuuriviipaleiden päälle, sulje kansi ja ravista hieman. Anna marinoitua jääkaapissa yön yli.
Sekoita tehosekoittimisessa tai sauvasekoittimella 1/2 dl kermaa, vuodenjuusto, oliiviöljy, sitruunamehua ja suola. Vatkaa toisessa kulhossa 1 dl kermaa kohvahkoksi vaahdoksi. Yhdistä kerma-vuohenjuusto-mausteseos kermavaahtoon.
Paahda saksanpähkinöitä kuivalla pannulla kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää hunaja ja vesi. Kääntele pähkinöitä varovasti, kunnes hunaja on karamellisoitunut pähkinöiden pintaan.
Asettele punajuuriviipaleet lautaselle, muotoile kahdella lusikalla vuohenjuustomoussesta pallo punajuurien päälle. Koristele karamellisoiduilla saksanpähkinöillä ja esimerkiksi punamangoldilla tai rucolalla.
Minä en lisännyt ollenkaan suolaa ja pähkinöitä saa olla reilusti. Tuovat ihanaa makeutta alkuruokaan.
Lankalauantain menu
Alkuruoka: Punajuuricarpaccio ja vuohejuustomousse
Pääruoka: Pitkään haudutettu lampaan lapa ja valkosipuliperunat parsasalsalla ja salaatilla
Jälkiruoka: Egbergin munakakku
Alla ohjeet alkuruualle. Parsasalsan ohje löytyy tästä blogista. Karitsan ohje on yhdistelmä eri ohjeista ja siitä ei ole tarkkaa ohjetta saatavilla. Karitsa marinoitiin ensin yön yli valkosipuli-punaviini-yrtti marinaadissa ja haudutettiin Crock-potissa noin kuusi tuntia.
Punajuuricarpaccio ja vuohenjuustomousse
6 annosta
n. 6 kpl pieniä punajuuria
Marinadi
1/2 dl oliiviöljyä
2 rkl balsamicoa
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa
1/2 sitruunan mehu
tuoretta tinjamia
Keitä punajuuret kuorineen puolikypsiksi. Ne saavat olla napakoita, mutta haarukan pitää upota puoliväliin. Jäähdytä punajuuria hetki kylmässä ja kuori ne. Höylää punajuurista ohuita viipaleita esim. juustohöylällä. Laita viipaleet kannelliseen rasiaan.
Sekoita marinadin ainekset kulhossa ja kaada punajuuriviipaleiden päälle, sulje kansi ja ravista hieman. Anna marinoitua jääkaapissa yön yli.
Vuohejuustomousse
150 g pehmeää vuohenjuustoa
1 1/2 kuohukermaa
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
suolaa
Lisäksi
kourallinen saksanpähkinöita
1 tl hunajaa1 rkl vettä
punamangolia tai rucolaa
Sekoita tehosekoittimisessa tai sauvasekoittimella 1/2 dl kermaa, vuodenjuusto, oliiviöljy, sitruunamehua ja suola. Vatkaa toisessa kulhossa 1 dl kermaa kohvahkoksi vaahdoksi. Yhdistä kerma-vuohenjuusto-mausteseos kermavaahtoon.
Paahda saksanpähkinöitä kuivalla pannulla kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää hunaja ja vesi. Kääntele pähkinöitä varovasti, kunnes hunaja on karamellisoitunut pähkinöiden pintaan.
Asettele punajuuriviipaleet lautaselle, muotoile kahdella lusikalla vuohenjuustomoussesta pallo punajuurien päälle. Koristele karamellisoiduilla saksanpähkinöillä ja esimerkiksi punamangoldilla tai rucolalla.
Minä en lisännyt ollenkaan suolaa ja pähkinöitä saa olla reilusti. Tuovat ihanaa makeutta alkuruokaan.
Kommentit
Lähetä kommentti