Pääsiäinen Lankalauantain menu 2016

Pääsiäisenä nähdään ystäviä ja syödään hyvin. Tänä vuonna lankalauantain menu tukeutui perinteisesti karitsaan.

Lankalauantain menu

Alkuruoka: Punajuuricarpaccio ja vuohejuustomousse

Pääruoka: Pitkään haudutettu lampaan lapa ja valkosipuliperunat parsasalsalla ja salaatilla

Jälkiruoka: Egbergin munakakku


Alla ohjeet alkuruualle. Parsasalsan ohje löytyy tästä blogista. Karitsan ohje on yhdistelmä eri ohjeista ja siitä ei ole tarkkaa ohjetta saatavilla. Karitsa marinoitiin ensin yön yli valkosipuli-punaviini-yrtti marinaadissa ja haudutettiin Crock-potissa noin kuusi tuntia.


Punajuuricarpaccio ja vuohenjuustomousse
6 annosta

n. 6 kpl pieniä punajuuria

Marinadi

1/2 dl oliiviöljyä
2 rkl balsamicoa
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa
1/2 sitruunan mehu
tuoretta tinjamia


Keitä punajuuret kuorineen puolikypsiksi. Ne saavat olla napakoita, mutta haarukan pitää upota puoliväliin. Jäähdytä punajuuria hetki kylmässä ja kuori ne. Höylää punajuurista ohuita viipaleita esim. juustohöylällä. Laita viipaleet kannelliseen rasiaan.
Sekoita marinadin ainekset kulhossa ja kaada punajuuriviipaleiden päälle, sulje kansi ja ravista hieman. Anna marinoitua jääkaapissa yön yli.

Vuohejuustomousse

150 g pehmeää vuohenjuustoa
1 1/2 kuohukermaa
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
suolaa

Lisäksi 
kourallinen saksanpähkinöita
1 tl hunajaa1 rkl vettä
punamangolia tai rucolaa


Sekoita tehosekoittimisessa tai sauvasekoittimella 1/2 dl kermaa, vuodenjuusto, oliiviöljy, sitruunamehua ja suola. Vatkaa toisessa kulhossa 1 dl kermaa kohvahkoksi vaahdoksi. Yhdistä kerma-vuohenjuusto-mausteseos kermavaahtoon.

Paahda saksanpähkinöitä kuivalla pannulla kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää hunaja ja vesi. Kääntele pähkinöitä varovasti, kunnes hunaja on karamellisoitunut pähkinöiden pintaan.

Asettele punajuuriviipaleet lautaselle, muotoile kahdella lusikalla vuohenjuustomoussesta pallo punajuurien päälle. Koristele karamellisoiduilla saksanpähkinöillä ja esimerkiksi punamangoldilla tai rucolalla.

Minä en lisännyt ollenkaan suolaa ja pähkinöitä saa olla reilusti. Tuovat ihanaa makeutta alkuruokaan.




Kommentit

Suositut tekstit