Pääsiäinen Mandariini-ankkaa ja AppelsiiniChili-hilloa Lankalauantain pääsiäisruoka
Pääsiäinen on meille ystävien kanssa vietettävä yhteinen juhla.
Lankalauantaina oli menu numero kahden vuoro.
Lankalauantain menu 2015
Alkuruoka: Nyhtölohi
Pääruoka: Mandariini-ankkaa appelsiini-chilihillolla
Jälkiruoka: Passionhedelmä-lemon curd pannacotta
Paikkakortteina meillä oli aivan ihanat pienet pääsiäiskortit,
jotka olin löytänyt Mari's memori putiikista Tuusulan Rantatieltä.
jotka olin löytänyt Mari's memori putiikista Tuusulan Rantatieltä.
Ja poikkeuksellisesti kevään vihreä oli myös mukana kattauksessa.
Alla ohje pääruokaan. Ihanaa pääsiäistä kaikille!
Mandariini-ankan ohje on Teresa Välimäen aivan ihanasta Hyvää Joulua-kirjasta.
Vaikka kyseessä siis joulukirja, niin ko. resepti sopii hyvin myös pääsiäisen herkutteluun.
Ohje on neljälle, minä tein tupla-annoksen.
Ankan rinnat ostimme Lidlistä (edullista, suosittelen) ja Stockalta (kallista) pakasteena.
Fileiden kysyysasteessa oli hiukan hakemista, ohjeessa suositeltu aika ei ihan riittänyt,
mutta kun sen saa kohdilleen, niin todella herkullinen ja erilainen pääruoka.
MANDARIINI-ANKKA
(4 annosta)
2 isoa ankan rintafilettä
Suolaa ja mustapippuria
2 rkl voita
1 rkl fariinisokeria
2 mandariinin mehu ja raastettu kuori
4 oksaa rosmariinia
Viimeistelyyn:
voissa paistettuja mandariiniviipaleita
lehtipersiljaa
lehtipersiljaa
Sulata ankanrinnat pakkauksen ohjeen mukaan jääkaapissa.
Ota rintafileet huoneenlämpöön pari tuntia ennen valmistusta. Leikkaa rasvanahkaan terävällä veitsellä ristikkoviillot.
Laita fileet kuumenevalle paistinpannulle rasvanahka alaspäin. Paista niin, että nahka saa kauniin kullanruskean värin ja käänne fileet. Ruskista myös toinen puoli. Nosta fileet pieneen uunipannuun foliopaperiarkin päälle. Mausta ne molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla.
Kaada suurin osa ankanrasvasta pois pannulta ja lisää pannulle voi, fariinisokeri, mandariinin mehu ja kuoriraaste sekä rosmariinin oksat. Kiehauta ja keitä muutama minuutti.
Valele fileitä voi-mehu-seoksella, taittele folio tiiviisti kiinni ja kypsennä 200-asteessa noin 10 minuuttia.
Ota ankanrinnat uunista ja anna niiden hetki vetäytyä. Valele fileitä vielä paistoliemellä.
Leikkaa fileet viipaleiksi ja ripottele pinnoille tarvittaessa suolaa.
Viimeistele voissa paistetuilla mandariininviipaleilla ja lehtipersiljalla.
APPELSIINIHILLO
n. 3 dl
2 appelsiinia
2 vihreää kardemumman kotaa
2 vihreää kardemumman kotaa
1/4 keltaista chiliä
1 dl hillosokeria1. Pese appelsiinit ja raasta puolet yhden appelsiinin kuoresta kattilaan
2. Kuori appelsiinit terävällä veitsellä siten, että poistat samalla kuoren valkoisen osan ja kalvot appelsiinilohkojen pinnasta. Leikkaa appelsiinilohkot kalvojen välistä kattilaan.
Purista jäljelle jäävästä osasta mehu kattilaan.
3. Kuori kardemummat ja lisää siemenet kattilaan. Hienonna chili joukkoon.
Lisää sokeri ja keitä hilloksi noin 3-5 minuuttia.
Appelsiinihillon ohje oli Glorian Ruoka&Viini lehdestä.

Appelsiinin lohkoista kannaattaa huolellisesti kalvot jättää pois, jotta hilloon ei tule "klönttejä".
Keittämisen osalta keitin pidempään kun ohjeessa oli. En ymmärtänyt, että hillo alkaa saostua jäähtyessään.
Lopputulos oli aivan taivaallisen hyvää. Suosittelen!
Alkuruokana ollutta nyhtölohta sai jokainen ottaa makunsa mukaan ruiskeksien kanssa:
Jälkiruokana ollut passion-lemon curd pannacotta tarjoiltiin coctail-laseista:
Kommentit
Lähetä kommentti