Pitkänperjantain herkuttelua: pähkinäkuorrutettu lohi ja sitruunapullat
Pääsiäinen on meidän perheelle yhdessäolon ja ystävien tapaamisen juhla. Ja yhdessäoloon liittyy tietysti olellisesti yhdessä syöminen ja seurapelit.
Pitkäperjantai alkoi meillä pitkällä brunchilla.
Kananmunat pysyvät hyvin lämpiminä vuosia sitten Pentikiltä ostamissani Pupu-astioissa:
Ja vaikka meidän lapset ovat jo teinejä ja aikuisia, pääsiäisen perinteeseen kuuluu pääsiäisherkkujen piilottaminen. Meillä herkut piilotetaan näihin vanhoihin erikokoisiin muniin.
Pitkäperjantai alkoi meillä pitkällä brunchilla.
Kananmunat pysyvät hyvin lämpiminä vuosia sitten Pentikiltä ostamissani Pupu-astioissa:
Ja vaikka meidän lapset ovat jo teinejä ja aikuisia, pääsiäisen perinteeseen kuuluu pääsiäisherkkujen piilottaminen. Meillä herkut piilotetaan näihin vanhoihin erikokoisiin muniin.
Pitkänperjantain ruuaksi valitsimme Pirkan ohjeen "Pähkinäkuorrutettu lohi"
Oli todella maittavaa ja helppo valmistaa.
Pähkinät saavat makean maun uunissa ja toisaalta sitruunan kuori toi kirpeän lopputuloksen.
Valmistus (6 annosta):
n. 1 kg lohifile
2 rkl voita
2 rkl hunajaa
1 1/2 tl suolaa
Pähkinäkuorrutus:
1 ps /70 g cashewpähkinöitä
2 rkl korppujauhoja
2 rkl hienonnettua tilliä
1 sitruunan raastettu kuori
Laita lohifile voideltuun uunivuokaan. Sulata voi ja sekoita joukkoon hunaja. Valuta seos fileen päälle. Mausta file suolalla. Murskaa pähkinät morttelissa tai teholeikkurissa. Sekoita joukkoon korppujauhot, tilli ja sitruunan kuori. Painele seos fileen pinnalle.
Kypsennä 200 asteessa noin 25 min.
Kahvin kanssa herkutteluun leivoin sitruuna-voisilmäpullia.
Ohje oli Huhtikuun Yhteishyvästä.
Pullien maussa oli jotain todella nostalgista.
Mummoni veljen vaimo taisi näitä meille paistella
maalaistalossa Mäkelässä kun olin pieni.
Jostain niiltä ajoilta kumpusi ihana makumielikuva kun näitä herkuttelimme.
Ohje oli Huhtikuun Yhteishyvästä.
Pullien maussa oli jotain todella nostalgista.
Mummoni veljen vaimo taisi näitä meille paistella
maalaistalossa Mäkelässä kun olin pieni.
Jostain niiltä ajoilta kumpusi ihana makumielikuva kun näitä herkuttelimme.
Pullataikina valmistetaan kuin mikä tahansa pullataikina (20 kpl).
Sen jälkeen:
Sen jälkeen:
Leikkaa 100 g voita 20 kuutioksi ja
ripottele yhden sitruunan raastettu kuori voipaloille.
ripottele yhden sitruunan raastettu kuori voipaloille.
Laitoin voita hiukan vähemmän, koska palat tuntuivat aika isoilta.
Kohottamisen jälkeen tee jauhoihin kastetulla sormella pullien keskelle syvennys.
Paina voipalat koloihin.
Voitele pullat ja ripottele voin päälle sokeria.
225 astetta ja noin 8 minuuttia.
Ihanan keväisiä herkkuja!
Kommentit
Lähetä kommentti