Suklaa-taatelikakku - 12 pientä kahvikakkua
Pienet Suklaa-taatelikakut (12 kpl)
- Ainekset
- 200 gkuivattua taatelia
- 1 ½ dlvettä
- 200 gvoita tai margariinia
- 1 ½ dlsokeria
- 2kananmunaa
- ½ dlkermaa
- 1 dltummaa suklaarouhetta
- 2 tlvaniljasokeria
- 2 tlleivinjauhetta
- 4 dlvehnäjauhoja
Leivonta:
Keitä taatelit ja vesi pehmeäksi seokseksi kattilassa. Anna seoksen jäähtyä. Käytin leipomiseen 12 minikakun kakkupeltiä:
Kuumenna uuni 175 asteeseen ja voitele pelti vuokaspraylla.
En käyttänyt korppujauhoja, vaan vehnäjauhoja, koska luin jostain, että sen avulla saa kakun pinnasta eläväisemmän ja tämän pellin piti olla no-stick :)
Vaahdota rasva ja sokeri.
Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Lisää jäähtynyt taateliseos ja kerma.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja pursota taikina minikakkuvuokaan. Käytin pursotinta, koska se tuntui helpoimmalta ratkaisulta tämän pellin kanssa.
Taikinakoko tässä pellissä on reilu 1 dl.
Paista minikakkusia kakkupellillä uunin alaosassa noin 45 minuuttia.
Voit kokeilla kakun kypsyyttä puutikulla. Jos taikinaa jää tikkuun, suklaa-taatelikakku on vielä raaka.
En uskaltanut täyttää vuokia ihan piripintaan asti kun en ollut varma paljon taikina nousee. Näin ollen taikinaa jäi yli ja paistoin samalla pienen kakun.
Anna kakkujen jäähtyä hyvin pellillä (min 15 min) ennen kuin kaadat pellin ylösalaisin. Vaikka tämä on no-stick pelti, niin osa kakuista ei meinannut lähteä ravistamalla pois.
Tässä valmiit kakkuset: Olivat tosiaan uunissa 45 minuuttia vaikka näissä pienissä kakuissa on ilmeisesti se vaara, että niistä tulee kuivia. Ehkä syynä oli se, että tämä oli taatelikakkupohja, mutta näistä ei tullut kuivia. Päin vastoin, edelleen jäin pohtimaan, että jäikö hiukan raa'aksi.
Ripottelin päälle hiukan tomusokeria. Ei olisi tarvinnut, koska nämä on kyllä makeita ilman sitäkin, mutta tuli niin kiva talvifiilis. Hyvän makuisia kakkusia tuli. Jatketaan kokeilua uuden paistipellin kanssa.
Ohje on lainattu kotiliesi.fi sivulta "Suklaa-taatelikakku". Taatelien osuutta hiukan vähennetty ja tehty 12 pientä kakkua.
Leivonta:
Keitä taatelit ja vesi pehmeäksi seokseksi kattilassa. Anna seoksen jäähtyä.
Kuumenna uuni 175 asteeseen ja voitele pelti vuokaspraylla.
En käyttänyt korppujauhoja, vaan vehnäjauhoja, koska luin jostain, että sen avulla saa kakun pinnasta eläväisemmän ja tämän pellin piti olla no-stick :)
Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Lisää jäähtynyt taateliseos ja kerma.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja pursota taikina minikakkuvuokaan. Käytin pursotinta, koska se tuntui helpoimmalta ratkaisulta tämän pellin kanssa.
Taikinakoko tässä pellissä on reilu 1 dl.
Paista minikakkusia kakkupellillä uunin alaosassa noin 45 minuuttia.
Voit kokeilla kakun kypsyyttä puutikulla. Jos taikinaa jää tikkuun, suklaa-taatelikakku on vielä raaka.
En uskaltanut täyttää vuokia ihan piripintaan asti kun en ollut varma paljon taikina nousee. Näin ollen taikinaa jäi yli ja paistoin samalla pienen kakun.
Anna kakkujen jäähtyä hyvin pellillä (min 15 min) ennen kuin kaadat pellin ylösalaisin. Vaikka tämä on no-stick pelti, niin osa kakuista ei meinannut lähteä ravistamalla pois.
Tässä valmiit kakkuset: Olivat tosiaan uunissa 45 minuuttia vaikka näissä pienissä kakuissa on ilmeisesti se vaara, että niistä tulee kuivia. Ehkä syynä oli se, että tämä oli taatelikakkupohja, mutta näistä ei tullut kuivia. Päin vastoin, edelleen jäin pohtimaan, että jäikö hiukan raa'aksi.
Ripottelin päälle hiukan tomusokeria. Ei olisi tarvinnut, koska nämä on kyllä makeita ilman sitäkin, mutta tuli niin kiva talvifiilis. Hyvän makuisia kakkusia tuli. Jatketaan kokeilua uuden paistipellin kanssa.
Ohje on lainattu kotiliesi.fi sivulta "Suklaa-taatelikakku".
Taatelien osuutta hiukan vähennetty ja tehty 12 pientä kakkua.
Kommentit
Lähetä kommentti