Pääsiäinen Tinjamisitruuna kana ja yrttiperunat
TIMJAMI-SITRUUNAKANA
Ainekset
1 kg maissikananpojanfileitä tai broilerifileitä (nahallisina, jos onnistut saamaan)
1–2 valkosipulinkynttä
25 g voita
2 tl suolaa
½ tl rouhittua mustapippuria
2 tl kuivattua timjamia
1. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet lappeellaan olevalla veitsenterällä. Paista valkosipulinkynnet voissa kullanruskeiksi. Paista kanafileitä muutama kerrallaan valkosipulivoissa 2–3 minuuttia molemmilta puolilta, kunnes ne ovat saaneet hiukan väriä.
2. Nosta fileet uunivuokaan ja mausta suolalla, pippurilla sekä timjamilla. Työnnä isoimpaan fileeseen paistomittari. Nosta 125-asteiseen uuniin ja kypsennä, kunnes sisälämpötila on 68 astetta, eli noin 30 minuuttia. Ota vuoka uunista ja anna fileiden levätä 10 minuuttia.
Sitruuna-timjamikastike
½ dl sitruunamehua
½ dl juoksevaa hunajaa
½ dl oliiviöljyä
½ dl tuoretta timjamia silputtuna
1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
pinnalle timjamia
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
Viipaloi fileet ja asettele tarjoiluvadille. Kaada kastike sitruunakanan päälle ja koristele timjamilla.
YRTTIPERUNAT
Ainekset (8-10 hengelle noutopöydässä )
1 kg jauhoisia perunoita (punainen pussi)
½ dl oliiviöljyä
1 tl sormisuolaa
rouhittua mustapippuria
Yrttiöljy
1 dl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
4 oksaa tuoretta rosmariinia
1 ruukku persiljaa
½ tl suolaa
rouhittua mustapippuria
Ainekset
1 kg maissikananpojanfileitä tai broilerifileitä (nahallisina, jos onnistut saamaan)
1–2 valkosipulinkynttä
25 g voita
2 tl suolaa
½ tl rouhittua mustapippuria
2 tl kuivattua timjamia
1. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet lappeellaan olevalla veitsenterällä. Paista valkosipulinkynnet voissa kullanruskeiksi. Paista kanafileitä muutama kerrallaan valkosipulivoissa 2–3 minuuttia molemmilta puolilta, kunnes ne ovat saaneet hiukan väriä.
2. Nosta fileet uunivuokaan ja mausta suolalla, pippurilla sekä timjamilla. Työnnä isoimpaan fileeseen paistomittari. Nosta 125-asteiseen uuniin ja kypsennä, kunnes sisälämpötila on 68 astetta, eli noin 30 minuuttia. Ota vuoka uunista ja anna fileiden levätä 10 minuuttia.
Sitruuna-timjamikastike
½ dl sitruunamehua
½ dl juoksevaa hunajaa
½ dl oliiviöljyä
½ dl tuoretta timjamia silputtuna
1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
pinnalle timjamia
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
Viipaloi fileet ja asettele tarjoiluvadille. Kaada kastike sitruunakanan päälle ja koristele timjamilla.
YRTTIPERUNAT
Ainekset (8-10 hengelle noutopöydässä )
1 kg jauhoisia perunoita (punainen pussi)
½ dl oliiviöljyä
1 tl sormisuolaa
rouhittua mustapippuria
Yrttiöljy
1 dl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
4 oksaa tuoretta rosmariinia
1 ruukku persiljaa
½ tl suolaa
rouhittua mustapippuria
1. Pese perunat ja keitä pehmeiksi. Valuta. Kumoa perunat uunivuokaan ja paina niitä kevyesti perunasurvimella, jotta ne hiukan litistyvät. Valuta päälle öljy ja mausta suolalla sekä pippurilla. Paahda 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes perunat ovat kullanruskeita.
2. Valmista yrttiöljy. Laita ainekset (rosmariini riivittynä) kannuun ja surauta sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Ota perunat uunista, lisää maustettu öljy ja aseta yrttiperunat tarjolle.
Kommentit
Lähetä kommentti