Pienet mätimaljat, paholaisen munat ja täytetyt munat - hyvää kananmunasta alkupaloiksi
Helppoja ja hyviä alkupaloja pääsiäiseksi.
Pienet mätimaljat
Valmistusaika: 10 min. + 3 t (sulatus).
Ota mäti sulamaan jääkaappiin edellisenä iltana tai vähintään 3 tunniksi.
Valuta mäti tarvittaessa tiheässä siivilässä.
Rakenna aineksista kerrosherkku pieniin laseihin.
Levitä pohjalle kerros leipämuruja, sitten ranskankermaa ja lopuksi mätiä.
Koristele annokset ruohosipulilla. Pidä viileässä tarjoiluhetkeen asti.
Vinkki:
Murustelu onnistuu näppärimmin, kun leikkaat leivän kuutioiksi ja hienonnat ne monitoimikoneen leikkuuterällä.
https://www.lidl-reseptit.fi/reseptit/Pienet-matimaljat
Paholaisen munat
Ainekset
6-8 kananmunaa
3 rkl majoneesia
1 rkl dijon-sinappia
1 rkl ranskankermaa tai paksua jogurttia
tabascoa maun mukaan
ripaus suolaa
Pinnalle
savupaprikajauhetta
silputtua ruohosipulia
Valmistusohje
Täytetyt munat
Valmistusaineet
8 kpl munaa
200 g Valio Viola® kevyt ruohosipuli tuorejuusto laktoositon
150 g Valio crème fraîche laktoositon
1 dl aurinkokuivattua tomaattia
½ dl tuoretta basilikaa
1 rkl tuoretta timjamia
3 rkl tuoretta ruohosipulia
1 tl jauhettua mustapippuria
KORISTELUUN
salaatinlehtiä
tuoretta timjamia
tuoretta ruohosipulia
Valmistusohje
Keitä munia 10 min ja jäähdytä ne kylmässä vedessä, jotta kuoret irtoavat helposti.
Kuori ja halkaise munat. Siistit leikkauspinnat saa huuhtomalla veitsen kylmässä vedessä ennen jokaista halkaisua. Nostele puolikkaat vadille tai annoslusikoille salaatinlehtien päälle.
Yhdistä crème fraîche ja tuorejuusto kulhossa. Hienonna aurinkokuivattu tomaatti ja tuoreet yrtit. Mausta pippurilla.
Jaa täyte munanpuolikkaille ja koristele yrteillä.
https://www.valio.fi/reseptit/blogi/deviled-eggs-eli-taytetyt-kananmunat/
Pienet mätimaljat
Valmistusaika: 10 min. + 3 t (sulatus).
Ota mäti sulamaan jääkaappiin edellisenä iltana tai vähintään 3 tunniksi.
Valuta mäti tarvittaessa tiheässä siivilässä.
Rakenna aineksista kerrosherkku pieniin laseihin.
Levitä pohjalle kerros leipämuruja, sitten ranskankermaa ja lopuksi mätiä.
Koristele annokset ruohosipulilla. Pidä viileässä tarjoiluhetkeen asti.
Vinkki:
Murustelu onnistuu näppärimmin, kun leikkaat leivän kuutioiksi ja hienonnat ne monitoimikoneen leikkuuterällä.
https://www.lidl-reseptit.fi/reseptit/Pienet-matimaljat
Paholaisen munat
Ainekset
6-8 kananmunaa
3 rkl majoneesia
1 rkl dijon-sinappia
1 rkl ranskankermaa tai paksua jogurttia
tabascoa maun mukaan
ripaus suolaa
Pinnalle
savupaprikajauhetta
silputtua ruohosipulia
Valmistusohje
1. Keitä munia 7 minuuttia. Jäähdytä ja kuori. Halkaise munat pitkittäin ja irrota keltuaiset.
2. Murskaa keltuaiset haarukalla. Lisää joukkoon majoneesi, sinappi ja ranskankerma tai jogurtti. Mausta seos tabascolla ja ripauksella suolaa.
3. Lusikoi seos takaisin valkuaisiin. Tupsauta pinnalle vähän paprikajauhetta ja koristele munat silputulla ruohosipulilla.
https://anna.fi/reseptit/paholaisen-munat
https://anna.fi/reseptit/paholaisen-munat
Täytetyt munat
Valmistusaineet
8 kpl munaa
200 g Valio Viola® kevyt ruohosipuli tuorejuusto laktoositon
150 g Valio crème fraîche laktoositon
1 dl aurinkokuivattua tomaattia
½ dl tuoretta basilikaa
1 rkl tuoretta timjamia
3 rkl tuoretta ruohosipulia
1 tl jauhettua mustapippuria
KORISTELUUN
salaatinlehtiä
tuoretta timjamia
tuoretta ruohosipulia
Valmistusohje
Keitä munia 10 min ja jäähdytä ne kylmässä vedessä, jotta kuoret irtoavat helposti.
Kuori ja halkaise munat. Siistit leikkauspinnat saa huuhtomalla veitsen kylmässä vedessä ennen jokaista halkaisua. Nostele puolikkaat vadille tai annoslusikoille salaatinlehtien päälle.
Yhdistä crème fraîche ja tuorejuusto kulhossa. Hienonna aurinkokuivattu tomaatti ja tuoreet yrtit. Mausta pippurilla.
Jaa täyte munanpuolikkaille ja koristele yrteillä.
https://www.valio.fi/reseptit/blogi/deviled-eggs-eli-taytetyt-kananmunat/
Kommentit
Lähetä kommentti