Pääsiäisen kevyt sitruunahyydykekakku
Keväinen, kevyempi juustokakku, mukaillen vanhaa ohjetta.
Juustokakkua on hyvä välillä keventää - mausta tinkimättä. Oheisessa ohjeessa on täytteessä käytetty rasvatonta jogurtti ja tuorejuustoa.
Ohje on yhtä helppo tehdä kuin perinteinen juustokakku ja yhtä maukas. Hyvää pääsiäistä!
Pohja:
Juustokakkua on hyvä välillä keventää - mausta tinkimättä. Oheisessa ohjeessa on täytteessä käytetty rasvatonta jogurtti ja tuorejuustoa.
Ohje on yhtä helppo tehdä kuin perinteinen juustokakku ja yhtä maukas. Hyvää pääsiäistä!
Pohja:
200 g digestive keksejä (kevytversio)
125 g vauvojen hedelmäsosetta tai 75 g voita
125 g vauvojen hedelmäsosetta tai 75 g voita
Täyte:
6 liivatetta
1 sitruunan kuori
1 dl sitruunamehua (1-2 sitruunaa)
200 g maustamatonta tuorejuustoa (13 %)
2 dl rasvatonta mango-sitrusjogurttia (tai jokin vastaava maku)
250 g rasvatonta maitorahkaa
2 dl makeutusjauhetta (tai sokeria)
2 tl vaniljasokeria
4 valkuaista
Kiille:
3 liivatelehteä
4 dl appelsiinitäysmehua
6 liivatetta
1 sitruunan kuori
1 dl sitruunamehua (1-2 sitruunaa)
200 g maustamatonta tuorejuustoa (13 %)
2 dl rasvatonta mango-sitrusjogurttia (tai jokin vastaava maku)
250 g rasvatonta maitorahkaa
2 dl makeutusjauhetta (tai sokeria)
2 tl vaniljasokeria
4 valkuaista
Kiille:
3 liivatelehteä
4 dl appelsiinitäysmehua
Koristelu:
tummaa suklaata
valkoista suklaata
tummaa suklaata
valkoista suklaata
Hienonna keksit ja yhdistä hedelmäsoseen kanssa. Levitä seos jauhotetuin sormin leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori. Purista sitruunamehu. Sekoita keskenään tuorejuusto, jogurtti, rahka, makeutusjauhe, vaniljasokeri ja kuoriraaste. Vaahdota valkuaiset.
Kiehauta sitruunamehu ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita tuorejuustoseokseen. Yhdistä rauhallisesti vatkaten valkuaisvaahdon kanssa. Tarkista makeus, sillä sitruunoiden happamuus vaihtelee. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa kolme tuntia.
Laita kiilteen liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta ½ dl appelsiinimehusta ja sulata siihen liivatteet. Yhdistä lopun mehun kanssa. Kaada täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa kolme tuntia.
Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.
Koristelu:
Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä. Laita pursotuspussiin, jossa on pieni, pyöreä pursotin tai käytä pakastuspussia, jonka kulmaan leikkaat aukon. Pursota "oksia" ja pajunkissoja. Saat kohokuvioita kun teet esim. talouspaperirullista pursotusalustoja ja annan suklaan kovettua.
Viimeistele kakku juuri ennen tarjoilua koristeilla.
Koristelu:
Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä. Laita pursotuspussiin, jossa on pieni, pyöreä pursotin tai käytä pakastuspussia, jonka kulmaan leikkaat aukon. Pursota "oksia" ja pajunkissoja. Saat kohokuvioita kun teet esim. talouspaperirullista pursotusalustoja ja annan suklaan kovettua.
Viimeistele kakku juuri ennen tarjoilua koristeilla.
Kommentit
Lähetä kommentti