Pääsiäinen Kirpeä ja helppo rahkahyydykekakku
Pääsiäisen vieraspöytään sopii keväisen raikas hyydykekakku.
Kakun tein tällä kertaa Arlan ohjetta mukaillen. Päälle tulevassa kiilteessä testasin mehukeiton toimivuutta. Näin vältin ylimääräisen sokerin käytön. Toimii oikein hyvin. Suosittelen!
Valmistusaineet:
Pohja:
10 kpl Digestive keksejä
75 g voita
Täyte:
4 kpl liivatetta
2 1/2 dl kuohukermaa
400 g Limerahkaa
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehu
Päällinen:
4 liivatetta
2 dl sokeroimaton Valio vanilja-sitruuna mehukeitto
Koristeluun:
Fazer tumma suklaa leivonta
Fazer valkoinen suklaa leivonta
Valmistus:
Kakku tehdään irtopohjavuokaan.
Leikkaa leivinpaperista reilusti vuoan kokoa suurempi pala ja halkaise se kahtia.
Kiristä palat pohjan ja reunojen väliin, niin että ne tulevat hiukan päällekkäin vuoan keskelle.
Näin sinun on helppo siirtää kakku tarjoiluastialle.
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
Sulata voi ja murskaa keksit hienoksi muruksi. Sekoita muruseos voihin.
Vaahdota kerma ja lisää kerman joukkoon rahkat sekä vaniljasokeri.
Rutista pehmenneistä liivatteista ylimääräinen vesi ja liota ne pieneen määrään sitruunamehua. Mehutilkka tuo kivasti kirpeyttä täytteeseen.
Jäähdytä hetken ja sekoita tasaisesti täytteen sekaan.
Laita reunanauha irtopohjavuoan reunojen sisäpuolelle.
Levitä täyte tasaisesti vuokaan. Olen huolellinen, että täyte osuu reunoihin asti. Näin päälle tuleva kiille ei valu täytteen ja reunojen väliin.
Laita jääkaappiin hyytymään mielellään yön yli tai vähintään 4 tuntia.
Päällisen valmistus
Laita taas liivatteet likoamaan ja kun ne ovat pehmenneet, kuumenna kattilassa pieni tilkka mehukeittoa ja liota liivatteen mehukeiton sekaan.
Kaada liivateseos kylmän mehukeiton sekaan. Näin saat helposti oikean lämpöistä nestettä ja saat kaadettua sen täytteen päälle.
Laita hyytymään jääkaappiin vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.
Koristeiden valmistus:
Halkaise esim. talouspaperirullat tai käytä jotain muuta kaarevaa esinettä. Laitan esineen päälle leivinpaperia.
Sulata suklaata varovasti mikrossa vähän kerrastaan. Laita sulanut suklaa pursotuspussiin.
Minä käytän nykyisin Minicrip-pusseja joihin teen kulmaan pienen reiän. Tästä reiästä ujutan Tupperwaren pursottimen läpi. Hygieenistä ja ei tarvitse pestä pursotinpussia. Homma onnistuu myös ilman pursotinsuutinta.
Jos haluat kaarevia muotoja, kuten minun kakussa oli pajunkissoja mukailevia oksia, niin pursota tummaa suklaata yli talouspaperirullien. Pursota halutessasi pajunkissat valkosuklaasta.
Anna suklaan jähmettyä hyvin. Koristeet voit tehdä jo hyvissä ajoin valmiiksi ja koristella kakun ihan viimeiseksi. Koristeita ei kannata laittaa kakun päälle kovin aikaisin jääkaappiin, koska ne "hikoilevat" eli suklaan pintaan tulee jääkaapissa nestettä.
Ihanaa pääsiäistä!
Kakun tein tällä kertaa Arlan ohjetta mukaillen. Päälle tulevassa kiilteessä testasin mehukeiton toimivuutta. Näin vältin ylimääräisen sokerin käytön. Toimii oikein hyvin. Suosittelen!
Valmistusaineet:
Pohja:
10 kpl Digestive keksejä
75 g voita
Täyte:
4 kpl liivatetta
2 1/2 dl kuohukermaa
400 g Limerahkaa
1 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehu
Päällinen:
4 liivatetta
2 dl sokeroimaton Valio vanilja-sitruuna mehukeitto
Koristeluun:
Fazer tumma suklaa leivonta
Fazer valkoinen suklaa leivonta
Valmistus:
Kakku tehdään irtopohjavuokaan.
Leikkaa leivinpaperista reilusti vuoan kokoa suurempi pala ja halkaise se kahtia.
Kiristä palat pohjan ja reunojen väliin, niin että ne tulevat hiukan päällekkäin vuoan keskelle.
Näin sinun on helppo siirtää kakku tarjoiluastialle.
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
Sulata voi ja murskaa keksit hienoksi muruksi. Sekoita muruseos voihin.
Vaahdota kerma ja lisää kerman joukkoon rahkat sekä vaniljasokeri.
Rutista pehmenneistä liivatteista ylimääräinen vesi ja liota ne pieneen määrään sitruunamehua. Mehutilkka tuo kivasti kirpeyttä täytteeseen.
Jäähdytä hetken ja sekoita tasaisesti täytteen sekaan.
Laita reunanauha irtopohjavuoan reunojen sisäpuolelle.
Levitä täyte tasaisesti vuokaan. Olen huolellinen, että täyte osuu reunoihin asti. Näin päälle tuleva kiille ei valu täytteen ja reunojen väliin.
Laita jääkaappiin hyytymään mielellään yön yli tai vähintään 4 tuntia.
Päällisen valmistus
Laita taas liivatteet likoamaan ja kun ne ovat pehmenneet, kuumenna kattilassa pieni tilkka mehukeittoa ja liota liivatteen mehukeiton sekaan.
Kaada liivateseos kylmän mehukeiton sekaan. Näin saat helposti oikean lämpöistä nestettä ja saat kaadettua sen täytteen päälle.
Laita hyytymään jääkaappiin vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.
Koristeiden valmistus:
Halkaise esim. talouspaperirullat tai käytä jotain muuta kaarevaa esinettä. Laitan esineen päälle leivinpaperia.
Sulata suklaata varovasti mikrossa vähän kerrastaan. Laita sulanut suklaa pursotuspussiin.
Minä käytän nykyisin Minicrip-pusseja joihin teen kulmaan pienen reiän. Tästä reiästä ujutan Tupperwaren pursottimen läpi. Hygieenistä ja ei tarvitse pestä pursotinpussia. Homma onnistuu myös ilman pursotinsuutinta.
Jos haluat kaarevia muotoja, kuten minun kakussa oli pajunkissoja mukailevia oksia, niin pursota tummaa suklaata yli talouspaperirullien. Pursota halutessasi pajunkissat valkosuklaasta.
Anna suklaan jähmettyä hyvin. Koristeet voit tehdä jo hyvissä ajoin valmiiksi ja koristella kakun ihan viimeiseksi. Koristeita ei kannata laittaa kakun päälle kovin aikaisin jääkaappiin, koska ne "hikoilevat" eli suklaan pintaan tulee jääkaapissa nestettä.
Ihanaa pääsiäistä!
Kommentit
Lähetä kommentti