Nyt on paras hetki herkutella raparperilla - Raparperimuffinsit
Raparperi kasvaa ja koko ajan miettii mitä muuta, kuin kiisseliä, siitä voisi tehdä.
Löysin ruokaohjevihostani tällaisen vanhan reseptin, jota en muistaakseni ole kokeillut.
Vaikutti helpolta ja nopealta ohjeelta.
Kun laitoin taikinaa vuokiin, niin osa vuo'ista hiukan levähti ja jouduin laittamaan kaksi
vuokaa sisäkkäin. Tämäkään ei täysin näyttänyt auttavan vaan uunissa osa edelleen levähti.
Muuten ohje toimi oikein hyvin. Kaneli-sokeriseos muffinsien päällä oli hyvä yhdistelmä.
Maku on ihanan pirteä, hyvää vaihtelua leivonnaisiin. Näihin tulee helposti himo :)
Löysin ruokaohjevihostani tällaisen vanhan reseptin, jota en muistaakseni ole kokeillut.
Vaikutti helpolta ja nopealta ohjeelta.
Raparperimuffinit
10 - 12 kpl
100 g voita
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 munaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl maustamatonta jogurttia
2 dl raparperikuutioita
vaniljasokeria tai kanelisokeriseosta
1 dl maustamatonta jogurttia
2 dl raparperikuutioita
vaniljasokeria tai kanelisokeriseosta
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mausteet.
Lisää jauhoseos ja jogurtti vuorotellen rasva-sokeri-vaahtoon.
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mausteet.
Lisää jauhoseos ja jogurtti vuorotellen rasva-sokeri-vaahtoon.
Lusikoi taikina vuokiin ja asettele pinnalle raparperikuutioita,
vaniljasokeria tai kaneli-sokerisekoitusta.
Paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.
vaniljasokeria tai kaneli-sokerisekoitusta.
Paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.
Kun laitoin taikinaa vuokiin, niin osa vuo'ista hiukan levähti ja jouduin laittamaan kaksi
vuokaa sisäkkäin. Tämäkään ei täysin näyttänyt auttavan vaan uunissa osa edelleen levähti.
Muuten ohje toimi oikein hyvin. Kaneli-sokeriseos muffinsien päällä oli hyvä yhdistelmä.
Maku on ihanan pirteä, hyvää vaihtelua leivonnaisiin. Näihin tulee helposti himo :)
Kommentit
Lähetä kommentti