Nyt on paras hetki herkutella raparperilla - Raparperikiisseli
Kevään lämpöiset ilmat ovat kasvattaneet raparpereista jo varsin isoja.
Raparperista kannattaa nauttia heti tuoreeltaan.
Tänään tein raparperikiisseliä. Makumuistoja lapsuudesta siis. Meillä oli todella usein erilaisia kiisseleitä jälkiruokana. Ja kiisselit ovatkin nopea ja helppo välipala.
Ja eikun nauttimaan ruisleivän ja maidon kera!
Raparperista kannattaa nauttia heti tuoreeltaan.
Tänään tein raparperikiisseliä. Makumuistoja lapsuudesta siis. Meillä oli todella usein erilaisia kiisseleitä jälkiruokana. Ja kiisselit ovatkin nopea ja helppo välipala.
Raparperikiisseli
1 litra vettä
4 -5 raparperin vartta
Sokeria maun mukaan (1 dl)
Suurustus:
4 -5 rkl perunajauhoja
hiukan vettä
hiukan vettä
Pese ja kuori (halutessasi) raparperit.
Pilko pieniksi kuutioiksi.
Laita vesi kiehumaan ja lisää kiehuvaan veteen raparperit.
Pilko pieniksi kuutioiksi.
Laita vesi kiehumaan ja lisää kiehuvaan veteen raparperit.
Kun raparperit alkavat hajota lisää sokeria.
Minä lisäsin 1 dl sokeria.
Maistamalla saat juuri sinun makeusasteeseen sopivan makeuden.
Minä lisäsin 1 dl sokeria.
Maistamalla saat juuri sinun makeusasteeseen sopivan makeuden.
Suurustus:
Sekoita perunajauhot pieneen määrään kylmää vettä.
Jos käytät 4 rkl perunajauhoja, kiisselistä tulee melko ohutta.
5 rkl tuo enemmän kiisselimäisen rakenteen.
Ota kattila liedeltä ja lisää perunajauho-vesiseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Laita kattila liedelle takasin ja anna kiehahtaa.
Jos käytät 4 rkl perunajauhoja, kiisselistä tulee melko ohutta.
5 rkl tuo enemmän kiisselimäisen rakenteen.
Ota kattila liedeltä ja lisää perunajauho-vesiseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Laita kattila liedelle takasin ja anna kiehahtaa.
Kaada kiisseli tarjoilukulhoon jäähtymään.
Ripotteli hiukan sokeria pintaan.
Ripotteli hiukan sokeria pintaan.
Ja eikun nauttimaan ruisleivän ja maidon kera!
Kommentit
Lähetä kommentti