Kinkkukiusaus Crock-potilla
Tänään oli tarkoitus testata miten peruslaatikkoruoka onnistuu Crock-potissa.
Olen tehnyt sillä keittoja ja lihapatoja, mutta laatikkoruoka, joka vaatii kerman hautuakseen on jäänyt testaamatta.
Crock-potin ohjeissa kehoitetaan lisäämään kerma vasta valmistuksen loppuvaiheilla ja näin olen tehnytkin esim. riisipuuroa tehdessä.
Päätin tänään tehdä kuitenkin kinkkukiusauksen ihan normaalilla tavalla ja taas niin helposti kuin mahdollista. Koko Crock-potin hankkimisen ideahan oli se, että meillä on ruoka valmiina kun tullaan töistä.
Olen sairaslomalla ja siksi minulla on aikaa testailla näitä reseptejä ja niin mahdollisesti vaatimia lyhempiä haudutusaikoja.
Ohje:
500 g Apetit Peruna-sipulisekoitusta
n. 500 g (?) Vatajan aitoa palvikinkkua pilkottuna
2 dl Valio Ruokakermaa
Vähän rouhittua mustapippuria
High-lämpö 4 tuntia
Ajan pituuden sääteli taas meidän ruoka-aika. Ei se kuinka kauan ainekset mahdollisesti kypsyisivät.
Olen tehnyt sillä keittoja ja lihapatoja, mutta laatikkoruoka, joka vaatii kerman hautuakseen on jäänyt testaamatta.
Crock-potin ohjeissa kehoitetaan lisäämään kerma vasta valmistuksen loppuvaiheilla ja näin olen tehnytkin esim. riisipuuroa tehdessä.
Päätin tänään tehdä kuitenkin kinkkukiusauksen ihan normaalilla tavalla ja taas niin helposti kuin mahdollista. Koko Crock-potin hankkimisen ideahan oli se, että meillä on ruoka valmiina kun tullaan töistä.
Olen sairaslomalla ja siksi minulla on aikaa testailla näitä reseptejä ja niin mahdollisesti vaatimia lyhempiä haudutusaikoja.
Ohje:
500 g Apetit Peruna-sipulisekoitusta
n. 500 g (?) Vatajan aitoa palvikinkkua pilkottuna
2 dl Valio Ruokakermaa
Vähän rouhittua mustapippuria
High-lämpö 4 tuntia
2 tunnin kuluttua kävin kurkkaamassa miltä padassa näyttää.
High-lämmön ansiosta padan reunoilla oli hiukan palanutta kiusausta, ihan kuin normiuunissa valmistettaessa.
Pata näytti hiukan kuivalta kuitenkin, joten lisäksi n. 1 dl:n kermaa
Samoin lisäsin vähän suolaa.
Laskin lämmön low-asennolle.
Tunnin jälkeen kinkkukiusauksen perunat oli jo aika "mössönä", joten sammutin padan.
Kerma ei ollut herottunut, joten jatkossakin se voisi (?) lisätä heti sekaan.
Kerma ei ollut herottunut, joten jatkossakin se voisi (?) lisätä heti sekaan.
Normaali peruna-sipulisekoitus pakastepussille high-lämpö on siis ehdottomasti liikaa.
Seuraavaksi koitan pitkää haudutusta low-asennolla.
Kinkkukiusaus oli kuitenkin muuten ihan saman oloista kuin uunissa valmistettaessa. Eli jos haudutusajan vain saa sovitettua kohdalleen kuin myös nesteen määrän, niin tässä olisi helppo perusarkiruoka valmiina työpäivän päätyttyä.
Kokeilut siis jatkuu.
Kokeilut siis jatkuu.
Kommentit
Lähetä kommentti