Lihaa riistakastikkeessa Crock-potissa hauduttaen
Kuten ehkä muistatte sain joululahjaksi Crock-pot padan. Ja vaikka kuinka ajattelin sitä ahkerasti käyttää, niin se on vaan jäänyt hyvin vähälle käytölle.
Nyt on syksy ja silloin meillä alkaa haudutettujen pataruokien teko ja on aika ottaa Crock-pot käyttöön.
Tällä kertaa hyödynsin pataa maistuvassa vanhassa ohjeessa, joka löytyy Valion keittokirjasta.
Kyseessä on "Jänistä Riistakastikkeessa", mutta meillä ko. pataa on tehty aina naudanlihasta.
Katajanmarjat ja liemenä käytetty omenatäysmehu tekee ruuasta hiukan erilaisen.
Ohjeeseen sisältyy sieniä ja päälle persiljaa. Omasta padasta jätin ne pois, koska ne ei ole nuorison suosiossa. Kannattaa kuitenkin koittaa, varmasti maistuva lisä.
Alkuperäinen ohje on tehty liedellä kypsennettäväksi. Jos teet ruuan normaalissa padassa liedellä, niin haudutusajaksi riittänee reilu tunti.
Aamulla heräilin noin klo 9.00 ja valmistin lihan ja mausteet pataan.
High-asetus ja noin 4 tuntia. Ruoka saa valmistua itsekseen, eikä tarvitse pelätä pohjaanpalamista.
Paloittele liha ja ruskista ne pannulla.
Siirrä liha Crock-potiin ja ripottele päälle suola, mustapippuri ja murskatut katajanmarjat.
Kaada päälle omenamehua, niin että lihapalat juuri ja juuri peittyvät. Crock-potista ei haihdu nestettä niin kuin normaalista padasta, joten nestettä ei tarvitse yhtä paljon. Sekoita joukkoon liemikuutio.
Kun liha on mureaa, nosta lihapalat kulhoon odottamaan ja siivilöi liemi kattilaan.
Yhdistä joukkoon kerma ja jauhot hyvin sekoittaen.
Anna kypsyä liedellä muutama minuutti. Tässä vaiheessa voit lisätä kastikkeen joukkoon sienet. Sienet voit halutessasi ensin paistaa voissa pannulla. Mausta kastike rosmariinilla.
Lisää lihat kastikkeeseen ja kuumenna. Viimeistele persiljalla.
Tarjoa keitettyjen perunoiden/lohkoperunoiden ja pihlajanmarja- tai mustaherukkahyytelön kera.
Nyt on syksy ja silloin meillä alkaa haudutettujen pataruokien teko ja on aika ottaa Crock-pot käyttöön.
Tällä kertaa hyödynsin pataa maistuvassa vanhassa ohjeessa, joka löytyy Valion keittokirjasta.
Kyseessä on "Jänistä Riistakastikkeessa", mutta meillä ko. pataa on tehty aina naudanlihasta.
Katajanmarjat ja liemenä käytetty omenatäysmehu tekee ruuasta hiukan erilaisen.
Ohjeeseen sisältyy sieniä ja päälle persiljaa. Omasta padasta jätin ne pois, koska ne ei ole nuorison suosiossa. Kannattaa kuitenkin koittaa, varmasti maistuva lisä.
Alkuperäinen ohje on tehty liedellä kypsennettäväksi. Jos teet ruuan normaalissa padassa liedellä, niin haudutusajaksi riittänee reilu tunti.
Aamulla heräilin noin klo 9.00 ja valmistin lihan ja mausteet pataan.
High-asetus ja noin 4 tuntia. Ruoka saa valmistua itsekseen, eikä tarvitse pelätä pohjaanpalamista.
Tässä ohje:
n. 1 kg paistia (naudan) tai
4 kpl broilerin koipi-reisipalaa
2 rkl voita
1/2 tl suolaa
1 tl mustapippuria rouheena
8 katajanmarjaa murskattuna
n. 6 dl omenatäysmehua.
1 lihaliemikuutio
4 kpl broilerin koipi-reisipalaa
2 rkl voita
1/2 tl suolaa
1 tl mustapippuria rouheena
8 katajanmarjaa murskattuna
n. 6 dl omenatäysmehua.
1 lihaliemikuutio
Kastike:
3 dl haudutuslientä
2 dl kermaa
1 rkl vehnäjauhoja
(2 dl esikäsiteltyjä metsäsieniä)
1/4 tl rosmariinia murskattuna (kuivattu käy hyvin)
1/2 dl persiljaa hienonnettuna
2 dl kermaa
1 rkl vehnäjauhoja
(2 dl esikäsiteltyjä metsäsieniä)
1/4 tl rosmariinia murskattuna (kuivattu käy hyvin)
1/2 dl persiljaa hienonnettuna
Paloittele liha ja ruskista ne pannulla.
Siirrä liha Crock-potiin ja ripottele päälle suola, mustapippuri ja murskatut katajanmarjat.
Kaada päälle omenamehua, niin että lihapalat juuri ja juuri peittyvät. Crock-potista ei haihdu nestettä niin kuin normaalista padasta, joten nestettä ei tarvitse yhtä paljon. Sekoita joukkoon liemikuutio.

Yhdistä joukkoon kerma ja jauhot hyvin sekoittaen.
Anna kypsyä liedellä muutama minuutti. Tässä vaiheessa voit lisätä kastikkeen joukkoon sienet. Sienet voit halutessasi ensin paistaa voissa pannulla. Mausta kastike rosmariinilla.
Lisää lihat kastikkeeseen ja kuumenna. Viimeistele persiljalla.
Tarjoa keitettyjen perunoiden/lohkoperunoiden ja pihlajanmarja- tai mustaherukkahyytelön kera.
Kommentit
Lähetä kommentti