Kesäkurpitsaleipää - satoa riittää
Kesäkurpitsat kasvaa aina vaan. Taas kasvimaalta löytyi yksi jättiläinen. Kysely Facebookissa tuotti tuloksen, kaveri oli tehnyt uunipellillisen kesäkurpitsaleipää. Sitä päätin kokeilla.
Saamassani ohjeessa oli ainesosana normaali siirappi.
Hellapoliisin ohjeessa ja parissa muussa oli käytetty leipäsiirappia.
Minulle täysin vieras tuttavuus ja sitä ei tietysti meiltä löytynyt. Luin kuitenkin, että leipäsiirappi sisältää mallasta ja siksi parantaa leivän makua. Ehkä sitten ensi kerralla kokeilen.
Kun katsoin Hellapoliisinkin kuvaa, niin "leipä" näytti kyllä aika matalalta.
Siksi vähensin ohjeesta nestettä ja en uskaltanut käyttää niin paljon kesäkurpitsaa kun alun alkaen ajattelin, välttääkseni tuon pannukakkuefektin. Muunnokset alkuperäisestä ohjeesta on sulkeissa.
Mielenkiinnolla odotin miltä oma tekele maistuu ja näyttää.
Sama leipäohje, hiukan eri versioilla näyttää olevan aika monessa blogissa, mm. Hellapoliisilla.
Samoin aika paljon kommentteja epäonnistuneista kokeiluista. Moni oli saanut lähinnä pannukakkumaista lopputulosta, koska taikina on niin löysää. Saamassani ohjeessa oli ainesosana normaali siirappi.
Hellapoliisin ohjeessa ja parissa muussa oli käytetty leipäsiirappia.
Minulle täysin vieras tuttavuus ja sitä ei tietysti meiltä löytynyt. Luin kuitenkin, että leipäsiirappi sisältää mallasta ja siksi parantaa leivän makua. Ehkä sitten ensi kerralla kokeilen.
Siksi vähensin ohjeesta nestettä ja en uskaltanut käyttää niin paljon kesäkurpitsaa kun alun alkaen ajattelin, välttääkseni tuon pannukakkuefektin. Muunnokset alkuperäisestä ohjeesta on sulkeissa.
Mielenkiinnolla odotin miltä oma tekele maistuu ja näyttää.
Ohje:
5 dl maitoa (3,5 dl)
50 g hiivaa (käytin 1,5 pussia kuivahiivaa)
1 1/2 tl suolaa
1/2 leipäsiirappia (tavallista)
6 dl vehnäjauhoja
1 pieni kesäkurpitsa raasteena (määrä alhaalla kuvassa)
2 dl vehnäalkioita (kaurahiutaleita)
50 g sulatettua marganriinia (voita)
pinnalle pinjansiemeniä (ja kauraleseitä)
Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
Jos käytät kuivahiivaa niin lisää jauhojen sekaan ja maito 42 asteiseksi.
Sekoita muut ainekset keskenään. Itse sekoitin ensin kuivat aineet ja niihin kosteat aineet.
Sekoita kaikki tasaiseksi ja kaada seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Taikina on tosiaan löysää ja se kaadetaan pellille.
Kohota (kohotin reilu 1/2 tuntia)
Paista 225 astetta noin 15 minuuttia (Paistoin reilu 1/2 tuntia)
Käytin tämän verran raastetta:
Ja taikina näytti tältä kun kaadoin sen pellille:
Ja tässä on lopputulema:
Kieltämättä vähän pannukakkumainen, mutta erittäin hyvän makuinen.
Vähän makea ja kostea ja toisaalta suolainen.
Tulee mieleen jostain kummansyystä perunarieska?
Vähän makea ja kostea ja toisaalta suolainen.
Tulee mieleen jostain kummansyystä perunarieska?
Kannattaa kokeilla!
Kommentit
Lähetä kommentti