Jouluaaton päivällinen
Joulun menuta ei tule koskaan kirjattua ylös. Eikä myöskään sitä, mikä maistui ja mikä epäonnistui.
Tässä nyt pientä jälkikäteismuistelua meidän 2015 menusta. Tiedot on kaivettu postit-lapuista ja alla olevista valokuvista. Tänä jouluna kyllä kirjaan kaiken ylös heti jo joulun välipäivinä!
Aaton päivällinen:
Perinteinen joulukinkku, jonka paistamme itse.Yleensä noin 7 kg
Kalkkuna
- ei meidän vakiojouluruoka, mutta 2015 toimme sen pöytään.
Oli aikuisten mielestä oiken maistuvaa, mutta lapset suosivat edelleen perinteistä kinkkua.
Kinkun ja kalkkunan lisäkkeenä glögikastike ja karamellisoidut omenat
Punaviini-mustaherukkahyytelö (?)
Muistelisin, että glögikastike ei ollut mitenkään hyvä valinta. Vaihtoehtoina minulla oli omenakastiketta tai luumukonjakkikastiketta. Vuonna 2016 pitää etsiä jokin uusi ja toimiva vaihtoehto. Kinkku jotenkin tarvitsee myös kastikkeen.
Kalaruokina meillä oli erilaisia graavattuja lohia, kylmäsavulohta ja mäti-smetana-silli.
Savustettu lohi on yleensä joulupäivänä tai tapaninpäivänä.
Aattona on niin paljon syötävää, että on hyvä jättää joitain ruokia myös muille päiville.
Tinjami-hunaja herneet (ohje Teresa Välimäen Hyvää Joulua kirjasta)
Vihersalaattia, hedelmäistä salaattia
Jälkiruokana manteli-kinuskipäärynät.
Kommentit
Lähetä kommentti