Itsetehtyä mysliä - näin sadepäivänä

Vapun jälkeinen sadepäivä.
Kävin puutarhamyymälöissä pyörimässä, mutta kylmä ja sade ajoi sisään.
Olen käyttänyt päivän lisäilemällä myynti-ilmoituksia nettiin ja selailemalla aikakauslehtiä.
Kodin Kuvalehdessä oli pieni juttu myslin tekemisestä itse. Sitä minun on pitänyt koittaa vaikka kuinka monta kertaa, koska olen kuullut niin paljon hyviä kokemuksia.

Normaalisti ainut mysli jota ostan on Sysmän Luomumysli. Olen kuvitellut, että siinä on vähän sokeria. Nyt tarkistin, että siinä on 2 d:lssa = 100 g:ssa sokeria 19,4 g = eli yli 7 palaa sokeria. (Yksi sokeripala painaa 2,6 grammaa.)
Mies oli ostanut meille Axa Berries mysliä. Siinä on sadassa grammassa sokeria 6,9 grammaa. Miten tuo ero on mahdollista??

Entistä innostuneempi siis oman myslin tekemiseen.
Alla kopsattuna Kodin Kuvalehden nettisivuilta ohjeet. Koko artikkeli löytyy tästä linkistä.

Minulta löytyi ensimmäisen reseptin lähes kaikki ainekset ja sen pohjalta lähdin tekemään mysliä. Saksanpähkinät puuttuivat ja mantelit oli ei-paahdettuja, kuin myös kaurahiutaleet oli Elovenaa.
Sillä aikaa kun mysli valmistui uunissa pilkoin kuivaamiani omenanpalasia mukaan. Samoin oli vielä hiukan jäljellä kuivattuja karviaisia. Mansikat on valitettavasti syöty.
 
 
Ohjeessa oleva 175 astetta tuntui liian kuumalta. Paahdoin kuitenkin ko asteessa ensin 20 minuuttia. Sitten vain vajaa 10 minuuttia hiukan alle 150 asteessa.
Mysli paahtui liian nopeasti tällä Kodin Kuvalehden ohjeella ja maistui myös hiukan palaneelle :(.

Katsoin esim. MTV3n sivuilta ja ko ohjeessa oli 125 astetta / 1 tunti.
Ensi kerralla siis alhaisemmalla asteella.

Luksusmysli3 dl isoja kaurahiutaleita
1 dl auringonkukansiemeniä
3 rkl kurpitsansiemeniä
1 dl cashew-pähkinöitä
1 1/2 dl saksanpähkinöitä
1 dl paahdettuja manteleita
1/2 dl rypsiöljyä
1/2 dl juoksevaa hunajaa
1 dl kuivattuja ananas- ja papaijapaloja

Säästömysli6 dl kaurahiutaleita tai neljänviljanhiutaleita
1 dl auringonkukansiemeniä
1/2 dl pellavansiemeniä
1 dl kokonaisia manteleita rouhittuna
1 dl rypsiöljyä
1/2 dl juoksevaa hunajaa
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 dl rusinoita
 
Riko isot pähkinät morttelissa tai rouhi niitä veitsellä. Sattumat maistuvat hyviltä, joten älä tee liian tarkkaa työtä. Sekoita pähkinät, hiutaleet ja siemenet kulhossa.
Sekoita rypsiöljy, juokseva hunaja ja mausteet toisessa kulhossa. Jos käytät juoksevan hunajan sijaan kiinteää hunajaa tai sokeria, lämmitä seosta varovasti kattilassa, jotta saat siitä juoksevaa.
Sekoita öljyseos kuiviin aineisiin. Levitä seos leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paahda mysliä 175-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
Laske lämpötilaa 150 asteeseen ja jatka paahtoa toiset 20 minuuttia.
Tarkkaile tilannetta, etteivät pähkinät pääse palamaan. Voit käännellä mysliä pellillä paahtamisen aikana.
Lisää rusinat ja muut kuivatut hedelmät vasta valmiiksi paahdettuun mysliin.
Millaisia kokemuksia teillä on oman myslin tekemisestä?

 

Kommentit

Suositut tekstit