Crock-Pot haudutuspata: Juusto-lihapata

Alla lisää kokeilua Crock-Pot haudutuspadalla.
Ajatus oli testata lihan hauduttamista ja testata miten mukana olevat juurekset säilyttävät muotonsa.
Ohjeena oli vanha ohje Valion Makujen Juhlaa - keittokirjasta mukailtuna Crock-Pot haudutuspataan:

Resepti:
n. kg naudan lihaa (paistia yms)
voita
2 - 3 rkl vehnäjauhoja (ei riittänyt lisäsin myöhemmin)
n. 5 dl vettä (vähennä)
1 lihaliemikuutio
2 porkkanaa
yhden ison herkkkukurkun verran pieniä herkkukurkkuja
60 g hillosipuleita
(1/4 tl mustapippuria) en laittanut, oli maistuvaa ilman tätäkin
n. 1 dl kermaa
200 g juustoleipää

Kuutioi liha ja ruskista kevyesti voissa.
Lisää vehnäjauhot ja pyörittele paloja.
Kaada haudutuspataan kevyesti paistetut lihan palat.
Sitten vesi, johon sekoita liemikuutio.
Sitten herkkukurkut, hillosipulit ja porkkanat.
Laitoin hautumaan low-asetukselle 6 tunniksi.
Alla näet, että vettä ei ollut paljon, mutta sitä olisi voinut olla vieläkin vähemmän.
Kattilasta ei haihdu vettä, joten vähäisempi määrä riittää.



Noin 5 tunnin päästä meillä alkoi jo ruoka-aika lähestymään ja päätin laittaa rosmariinilohkoperunat kypsymään uuniin. Samoihin aikoihin lisäsin pataan kerman. Ja lisäsin pieneen vesimäärään 1 rkl jauhoja, koska kuten jo aiemmin kirjoitin, nestettä näytti olevan aika reilusti, eikä se ollut saostunut tarpeeksi. Kerman jälkeen lisäilin vielä ihan lopuksi juustoleipäpalat padan päälle. Maistelin pataa ja totesin, että ei tarvitse mustapippuria eikä suolaa.


Sammutin haudutuspadan kun aikaa oli kulunut 5 tuntia 20 minuuttia. Liha oli täysin kokonaisina paloina, mutta haarukoidessa hajosi ihanasti. Porkkanat ja suolakurkut olivat sopivan kypsiä ja säilyttäneet täysin muotonsa. Hillosipulit olivat hiukan hajonneet.
Ja nam, eikun herkuttelemaan!

Kommentit

Suositut tekstit