Ylioppilasjuhlien järjestelyä osa2
Aika on vierähtänyt niin nopeasti, että ei ehdi blogia päivittämään.
Tilatut servetit tulivat ja samoin kutsukortit Ifolorilta. Olen niihin oikein tyytyväinen.
Kahvipöydässä on omista vadelmista tehdyt kermakakut ja ylioppilaspikkuleivät. Ja tietysti herrasväenpikkuleipiä ja tiikerikakkuja.
Näitä tarjottavia tässä vaiheessa. Yleensä iskee paniikki viime hetkellä ja kehitän lisää tarjottavaa ja sitten sitä jää todella paljon syömättä.
Broilerisalaatin ohje löytyy http://energiaakokkaamalla.blogspot.fi/ ja sieltä hakusanalla "salaatit". Skrollaamalla melko loppuun löytyy broileri-pasta-salaatin ohje. Erittäin helppo tehdä ja maukas.
PERUNASALAATTI
noin 1 kg kiinteitä perunoista tai pieniä varhaisperunoita
1 punasipuli
2 kevätsipulia (minulla ei ollut, joten käytin ruohosipulia)
1 prk (300 g) aurinkokuivattuja tomaatteja
1 prk pieniä kapriksia
1 tlk maissinjyviä
2 omenaa
3 dl pähkinöitä
2 kourallista rucolaa
Kastike:
1 dl rypsiöljyä
1 sitruunan raastettu kuori
1 dl sitruunan mehu
3 tl suolaa
2 tl sokeria
1-2 valkosipulinkynttä
1 dl silputtua timjamia tai basilikaa
Sekoita kastikeaineet. Anna maustua jääkaapissa.
Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä. Kuori ja paloittele ne, jos käytät varhaisperunoita, harjaa ne puhtaiksi, keitä ja halkaise.
Kaada kastike lämpimien perunapalojen päälle. Kääntele käsin varovasti perunat ja kastike sekaisin.
Kuori ja viipaloi punasipuli, silppua kevätsipuli varsineen.
Valuta aurinkokuivatut tomaatit ja suikaloi ne
Valuta kaprikset ja maissijyvät.
Kuori omenat, halkaise ja poista simenkodat. Paloittele suupaloiksi.
Rouhi pähkinät hieman pienemmiksi. Jätä muutama kokonainen koristeluun.
Sekoita kaikki salaattiaineet yhteen varovasti käännellen.
Sujauta kulho muovipussiin. Anna maustua jääkaapissa yön yli.
Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa.
Tilatut servetit tulivat ja samoin kutsukortit Ifolorilta. Olen niihin oikein tyytyväinen.
Vielä on tulematta 1-18 v kuvakirja juhlasankarista.
Tänä viikonloppuna testailin tarjottavia.
Edellisistä juhlista oppineena jätämme tarjottavista lihan kokonaan pois ja päätarjottavana on itse savustettua lohta. Lisäksi on perunasalaattia ja broilerisalaattia, joiden ohjeet alla. Kolmantena salaattina vihersalaattia. Lisäksi lihapullia ja karjalanpiirakoita ja muuta leipää ja juustotarjotin hedelmineen.Kahvipöydässä on omista vadelmista tehdyt kermakakut ja ylioppilaspikkuleivät. Ja tietysti herrasväenpikkuleipiä ja tiikerikakkuja.
Näitä tarjottavia tässä vaiheessa. Yleensä iskee paniikki viime hetkellä ja kehitän lisää tarjottavaa ja sitten sitä jää todella paljon syömättä.
Testisalaattiin tuli hiukan liikaa kastiketta, mutta muuten oli oikein maukasta.
Lohen kanssa haluan tarjota uusia perunoita, mutta niiden lämpimänä pitäminen on hankalaa kun on kaksi eri kattausta. Päätinkin tarjota perunasalaattia, mutta en halua perinteistä majoneesisalaattia.
Alla olevan ohjeen löysin Kodin Kuvalehdestä. Salaatti on maustumassa yön yli jääkaapissa, mutta jos heti maistettuna se maistui erittäin raikkaalle sitruunaisen kastikeen ansiosta. Suosittelen:PERUNASALAATTI
noin 1 kg kiinteitä perunoista tai pieniä varhaisperunoita
1 punasipuli
2 kevätsipulia (minulla ei ollut, joten käytin ruohosipulia)
1 prk (300 g) aurinkokuivattuja tomaatteja
1 prk pieniä kapriksia
1 tlk maissinjyviä
2 omenaa
3 dl pähkinöitä
2 kourallista rucolaa
Kastike:
1 dl rypsiöljyä
1 sitruunan raastettu kuori
1 dl sitruunan mehu
3 tl suolaa
2 tl sokeria
1-2 valkosipulinkynttä
1 dl silputtua timjamia tai basilikaa
Sekoita kastikeaineet. Anna maustua jääkaapissa.
Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä. Kuori ja paloittele ne, jos käytät varhaisperunoita, harjaa ne puhtaiksi, keitä ja halkaise.
Kaada kastike lämpimien perunapalojen päälle. Kääntele käsin varovasti perunat ja kastike sekaisin.
Kuori ja viipaloi punasipuli, silppua kevätsipuli varsineen.
Valuta aurinkokuivatut tomaatit ja suikaloi ne
Valuta kaprikset ja maissijyvät.
Kuori omenat, halkaise ja poista simenkodat. Paloittele suupaloiksi.
Rouhi pähkinät hieman pienemmiksi. Jätä muutama kokonainen koristeluun.
Sekoita kaikki salaattiaineet yhteen varovasti käännellen.
Sujauta kulho muovipussiin. Anna maustua jääkaapissa yön yli.
Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa.
Kommentit
Lähetä kommentti