Yrttejä kasvimaalta

Piti hakea kasvimaalta pinaattia, mutta tulikin laventelia, minttua, tilliä ja persiljaa.

Nyt minttuhyytelön tekoon :)
Ohjeena olen käyttänyt Mervi Melasniemen Maku 5/2006 ohjetta:
 
1 annos
5 dl omenatäysmehua
100 g tuoretta minttua
300 g hillosokeria
1/6 tl elintarvikeväriä (vihreä)
Mittaa mehu kattilaan ja kiehauta se. Lisää mukaan huuhdotut mintunoksat. Anna hautua ja maustua. Siivilöi mehu.
Kuumenna mehu ja sekoita vähitellen hillosokeri mehun joukkoon. Lisää nestemäistä karamelliväriä muutama tippa, kunnes väri on mielestäsi sopiva. Keitä sekoittamatta noin 20 minuuttia.
Hyytelön perusohjeTee hyytelökoe: Valuta ruokalusikallinen hyytelöä lautaselle, jäähdytä nopeasti vaikka jääkaapissa ja vedä lusikalla vako hyytelöläntin keskelle. Jos vako ei umpeudu, on minttuhyytelö valmista.
Kuori vaahto pinnalta. Purkita omenainen minttuhyytelö. Anna jäähtyä ja vie kylmään.
•Jos hyytelö ei noin 20 minuutin keittämisen jälkeen ole hyytynyt, lisää hyytelöimisainetta (Melatin). Katso tarkemmat ohjeet pakkauksesta

Kuva: Kirsi Salovaara
Linkki: http://www.maku.fi/resepti/omenainen-minttuhyytelo#ixzz2NMRo1P1l

Kommentit

Suositut tekstit