Yrttejä kasvimaalta
Piti hakea kasvimaalta pinaattia, mutta tulikin laventelia, minttua, tilliä ja persiljaa.
Nyt minttuhyytelön tekoon :)
Ohjeena olen käyttänyt Mervi Melasniemen Maku 5/2006 ohjetta:
Kuva: Kirsi Salovaara
Linkki: http://www.maku.fi/resepti/omenainen-minttuhyytelo#ixzz2NMRo1P1l
Nyt minttuhyytelön tekoon :)
Ohjeena olen käyttänyt Mervi Melasniemen Maku 5/2006 ohjetta:
1 annos
5 dl omenatäysmehua |
100 g tuoretta minttua |
300 g hillosokeria |
1/6 tl elintarvikeväriä (vihreä) |
Mittaa mehu kattilaan ja kiehauta se. Lisää mukaan huuhdotut mintunoksat. Anna hautua ja maustua. Siivilöi mehu.
Kuumenna mehu ja sekoita vähitellen hillosokeri mehun joukkoon. Lisää nestemäistä karamelliväriä muutama tippa, kunnes väri on mielestäsi sopiva. Keitä sekoittamatta noin 20 minuuttia.
Tee hyytelökoe: Valuta ruokalusikallinen hyytelöä lautaselle, jäähdytä nopeasti vaikka jääkaapissa ja vedä lusikalla vako hyytelöläntin keskelle. Jos vako ei umpeudu, on minttuhyytelö valmista.
Kuori vaahto pinnalta. Purkita omenainen minttuhyytelö. Anna jäähtyä ja vie kylmään.
•Jos hyytelö ei noin 20 minuutin keittämisen jälkeen ole hyytynyt, lisää hyytelöimisainetta (Melatin). Katso tarkemmat ohjeet pakkauksesta
Kuumenna mehu ja sekoita vähitellen hillosokeri mehun joukkoon. Lisää nestemäistä karamelliväriä muutama tippa, kunnes väri on mielestäsi sopiva. Keitä sekoittamatta noin 20 minuuttia.
Kuori vaahto pinnalta. Purkita omenainen minttuhyytelö. Anna jäähtyä ja vie kylmään.
•Jos hyytelö ei noin 20 minuutin keittämisen jälkeen ole hyytynyt, lisää hyytelöimisainetta (Melatin). Katso tarkemmat ohjeet pakkauksesta
Kuva: Kirsi Salovaara
Linkki: http://www.maku.fi/resepti/omenainen-minttuhyytelo#ixzz2NMRo1P1l
Kommentit
Lähetä kommentti